Mennyei megyei I.

2019.10.25. 10:05

„A nagy elnök a tippmixen szereti az ikszeket, de most már velem együtt kezd kicsit elege lenni belőle!”

A második a harmadikkal csatázik; két újonc egymással csap össze.

A piros mezes Fehérgyarmaté a leghosszabb győzelmi sorozat

Fotó: Pusztai Sándor

A helyezések alapján megkérdőjelezhetetlen, hogy Vásárosnaményban játsszák a forduló rangadóját. A hazaiak az előző fordulóban először szenvedtek vereséget Madalina György irányításával – előtte egyhuzamban nyertek hét meccset –, míg a vendég Nyírgyulaj bakizott néhányszor mostanában, ám így is a bajnokság egyik legerősebb csapatának számít.

Noha a Mándok és az Ibrány is kisebb gödörbe került, ez a mérkőzés is nagy csatát hozhat. Mindkét együttes javításra készül ezen a héten.

Az éllovas Nagyhalász öt győztes mérkőzés után először veszített pontokat az előző fordulóban, veretlenségi sorozata azonban már nyolcmeccsesre nőtt. Ellenfele, a Tiszakanyár két biztató meccs után újabb két vereséget szenvedett el és továbbra is sereghajtó. Papíron óriási különbség van a két együttes között, hiszen a Nagyhalász a Vásárosnaménnyal és a Tarpával holtversenyben a legtöbb gólt szerezte eddig (36), míg a Tiszakanyár a legtöbbet kapta (44).

A La Ligában elhalasztották a Barcelona–Real Madrid el Classicót, Szatmárban azonban – Harbula Balázs szavaival élve – tartanak egyet. Az előző hetek olykor meglepő eredményei után a leghosszabb győzelmi sorozatot (négymeccses) a Fehérgyarmat tudja magáénak.

A szériát a címvédő, augusztus vége óta nyeretlen Nagyecsed ellen folytatnák.

A Tarpa nehéz sorozat után a tavalyinál sokkal jobban kezdő, ám már öt mérkőzés óta nyeretlen Mátészalkához látogat. De nem csak a szalkaiak szakítanának meg egy rossz sorozatot – Márton Istvánék az otthonuktól távol kilenc hete nyertek legutóbb.

Kezdik felvenni a ritmus

Kemecsén két, ellentétes utat bejáró újonc találkozik: a hazaiak egyre inkább távolodnak a kieső zónától, míg az Újfehértónál nem jönnek az eredmények az utóbbi időben. A három újonc közül leggyengébben kezdő Nyírmeggyes is kezdi felvenni a ritmust, immáron két hete nem talál legyőzőre – hétvégén a mindig kiszámíthatatlan Kisvárda II.-höz látogat. Az idáig felemásan teljesítő Baktalórántháza a hasonlóan rapszodikusan futballozó Balkányt fogadja.

Szombat

Tiszakanyár (16.) – Nagyhalász (1.)

Ember Roland, a Tiszakanyár edzője: – Múlt héten pontosságban javultunk, figyelem terén azonban sajnos nem. Lassan be kell mondanunk az all int.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Papíron ismét mi vagyunk a találkozó esélyesei, de mindig ezek a mérkőzések a legnehezebbek. Remélem, hogy mindenki bevethető lesz, és tovább gyűjtögetjük a pontokat.

Baktalórántháza (9.) – Balkány (11.)

Borza László, a Baktalórántháza edzője: – Kíváncsian várom, hogy milyen játékkal fogunk tudni előrukkolni az elkövetkező négy mérkőzésen a visszatérő játékosainkkal. Mindenképpen pontokat kell még szereznünk a hátralevő mérkőzéseken, hogy nyugodtabban tudjunk nekimenni a téli felkészülésnek.

Belényesi Miklós, a Balkány játékos-edzője: – Kitűnő pályán fogunk játszani hétvégén egy nagyon szervezett és masszív csapat ellen, hajtós, küzdelmes meccsre számítok. Szeretnénk elhozni a három pontot, hogy nyugodtan készülhessünk a szerdai, történelmi kupameccsünkre.

Mátészalka (12.) – Tarpa (6.)

Papik Zoltán, a Mátészalka megbízott edzője: – Régen győztünk már hazai pályán, de régen is kaptunk ki. Ha választani lehet, akkor most az előbbi mellett tenném le a voksomat.

Márton István, a Tarpa edzője: – Vannak sérültjeink, eltiltottjaink, mindezek ellenére ideje lenne már idegenben is eredményesen szerepelni!

Vásárosnamény (3.) – Nyírgyulaj (2.)

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – Az elmúlt mérkőzés hozadéka, hogy lesznek hiányzóink a hétvégén. Ennek ellenére megpróbálunk a minőségi játékosokat felsorakoztató Nyírgyulaj ellen felnőni a feladathoz.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A lendületes, gyors focit játszó hazaiak ellen csak fegyelmezett, taktikus játékkal van esélyünk a pontszerzésre.

Vasárnap

Kemecse (10.) – Újfehértó (13.)

Márton Péter, a Kemecse edzője: – Először is szeretném megköszönni az Újfehértónak, hogy elfogadták az időpont-módosítást. Ellenfelünk fiatal csapat, nagy elszántsággal és hatalmas futómennyiséggel. Koncentráltan, fegyelmezetten, motiváltan kell játszanunk egész mérkőzésen, nem csak egy félidőben, ha így teszünk és Fortuna kisasszony is kegyeibe fogad minket, begyűjthetjük a pontokat.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A héten igyekeztünk rendezni a sorokat, mert sajnos, az utóbbi időben nem úgy alakultak a dolgaink, ahogy szerettük volna. Nagyon nehéz megjósolni, hogy a csapat melyik arcát fogja mutatni. Továbbra is bízom a játékosokban, hogy átérzik a hátralévő mérkőzések fontosságát és bebizonyítják nekem, valamint maguknak is, hogy ettől sokkal többre vagyunk képesek.

Kisvárda II. (8.) – Nyírmeggyes (15.)

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Nehéz mérkőzésre számítok egy szívós ellenféllel szemben, de számunkra csak a győzelem elfogadható.

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Az esélytelenek nyugalmával utazunk Kisvárdára, aztán majd meglátjuk, mi lesz.

Mándok (4.) – Ibrány (7.)

Mirgai László, a Mándok edzője: – Nagyon remélem, hogy a múlt héttel ellentétben teljes kerettel tudunk kiállni. Az ibrányi egy gyors, technikás, jól összeszokott csapat, nehéz dolgunk lesz ellenük. Kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek egy ilyen rangadón.

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: –Hétvégén az osztály egyik legerősebb csapatához látogatunk, ahol az igazi arcunkat szeretnénk mutatni. Tudom, hogy a csapatunk sokkal jobb annál, mint amit most mutatunk, én is és a csapat is azon vagyunk, hogy ezt meg is mutassuk. Igazi rangadóhoz méltó játékot várok.

Fehérgyarmat (5.) – Nagyecsed (14.)

Harbula Balázs, a Fehérgyarmat edzője: – Ibrányból sikeresen hazabicikliztünk, edzettünk is és jöhet a szatmári el Classico! Czegus esetén nevetek egész héten, nekünk mást kell kitalálni ellenük, de van némi elképzelés, hogy lehetünk sikeresek vasárnap. Nem téveszt meg minket a Nagyecsed helye a tabellán, ugyanis teljes kerettel jön hozzánk. Remélem, sok néző kilátogat a mérkőzésre.

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – A nagy elnök a tippmixen szereti az ikszeket, de most már velem együtt

kezd kicsit elege lenni belőle! Úgyhogy nincs más választásunk, idegenbeli bravúr szükségeltetik a szatmári rangadón – a jó formában lévő Gyarmat otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában