Sportlövészet

2019.10.24. 11:04

Bajnoki címeket futottak és lőttek

Remekeltek a nyíregyházi sportlövők, a nemzeti bajnokságon a baktaiak is indultak.

A miskolci versenyen remeklő nyíregyháziak

Fotó: Veres Andrea

A közelmúltban Miskolc és Nyíregyháza adott otthont a sportlövők target sprint országos bajnokságának. A borsodi megyeszékhelyen a nemzetközi bajnokságot rendezték meg a nemzetközi szabályok szerint. Ebben csak zárt irányzékú puskával lőhettek az indulók. A nyíregyházi nemzeti bajnokság volt, itt nyílt irányzékú puskával és pisztollyal lehetett lőni, és volt vegyes szám is, amikor egy kört puskával, egyet pisztollyal kellett teljesíteni. Itt egyébként négyszáz méter futás után öt bukóalakra lehetett leadni tíz lövést, aztán újabb futás jött, és lövés következett, majd a zárófutás. Összesen tehát ezerkétszáz métert futottak az indulók, és tíz bukóalakot kellett lelőni húsz kísérletből.

– A Nyíregyházi PLE versenyzői szép sikereket értek el a versenyeken – tájékoztatta lapunkat Veres Andrea, a nyíregyházi klub ügyvezetője és edzője. – Miskolcon a junior fiúk elődöntője után a legjobb időeredménnyel Pataki János büszkélkedhetett (5:05), ez az eredmény nemzetközi mezőnyben is előkelő helyre lenne elegendő. A döntőben sajnos lövészet közben János fegyverének tárja elromlott, így értékes időt veszített, ezért egy másodperccel lemaradva végül ezüstéremmel térhetett haza. Gyuris Kornél az ötödik, míg Nizsalóczki Soma a hatodik helyen végzett. Ők hárman új országos csúccsal nyerték a csapatversenyt.

Mixben is diadal

– A junior lányoknál a legjobb versenyzőnk, Torkos Anetta megbetegedett, így sajnos nem tudott lővonal elé állni, azonban a Durucz Noémi, Lénárt Eszter, Dicső Loretta alkototta csapat végül megnyerte az országos bajnokságot, a lányok pedig negyedik, ötödik és hatodik helyen végeztek egyéniben. A mixben a Pataki János és Lénárt Eszter alkotta duó a második, Durucz Noémi és Nizsalóczki Soma a harmadik, míg Dicső Loretta és Gyuris Kornél az ötödik helyen zárt.

Vasárnap jött a nyíregyházi, nemzeti bajnokság, amelynek a Városi Stadion adott otthont. A találkozóra több mint száz versenyző érkezett. Végül a nyíregyházi csapat tarolt, tagjai tizenöt aranyérmet, hét ezüstöt és kilenc bronzot vehettek át.

A nyíregyházi versenyen a baktalórántházi Vay Ádám-középiskola fiataljai is indultak, és szintén szépen szerepeltek. A puskásoknál a juniorok között Nagy Brigitta Vanda végzett az élen, az ifi fiúknál Sápi Máté nyert Kasza Ákos és ­Farcsik László előtt. Ők hárman voltak tagjai a csapatban is győztes baktaiaknak. A Mozga Dorina, Rostás Dóra és Koscsó Viktória alkotta puskás ifi lánycsapat a dobogó második fokára állhatott.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában