kézilabda

2019.10.16. 08:22

Komolyan veszik a mérkőzést

Kemény, határozott védekezést vár csapatától Bányász-Szabó Valéria.

Szerdán a Magyar Kupa harmadik fordulójában kapcsolódik be a küzdelmekbe a Kisvárda Master Good SE NB I.-es gárdája. Ellenfelük az NB I./B Keleti csoportjában szereplő Göd együttese lesz. A Pest megyei gárda három vereséggel indította a bajnokságot, múlt pénteken viszont egy gólokban gazdag találkozón megszerezte idénybeli első győzelmét a Kispest ellen.

A kupában az első fordulóban a harmadik vonalbeli Vác VKSK gárdáját búcsúztatták, a másodikban pedig az osztálytárs Kispestet múlták felül.

Türelmesen védekezni

A Kisvárda az elmúlt szezonban az ötödik fordulóban az Érd ellen búcsúzott a kupától.

– Komolyan vesszük a mérkőzést, teljes csapattal utazunk, mindenképpen továbbjutást várok a lányoktól – szögezte le Bányász-Szabó Valéria, a Kisvárda edzője. – Egy hete játszottunk utoljára mérkőzést, ezért fontos, hogy játékban maradjon a csapat, mert jövő pénteken a Békéscsabát fogadjuk.

– Támadásban megpróbáljuk a saját játékunkat rájuk erőltetni, hátul pedig határozott, kemény védekezést várok a lányoktól. Megnéztük ellenfelünk pár mérkőzését, van pár rutinos játékosuk, és hosszú lefolyású támadásokat vezetnek, ezért nekünk nem szabad kapkodnunk, türelmesen kell védekeznünk ellenük. Megpróbálunk labdákat szerezni és lerohanásokból könnyű gólokat szerezni – mondta Bányász-Szabó Valéria.

A továbbjutás kérdése egy mérkőzésen dől el. Döntetlen eredménynél osztálykülönbség esetén az alacsonyabb ligában szereplő együttes jut tovább.

BB

Ezek is érdekelhetik