mennyei megyei i

2019.10.18. 08:25

Mátészalkán régi-új edzővel dolgoznak tovább

Az előző szezon bajnoka a listavezető Nagyhalász vendége lesz.

Fotó: Dodó Ferenc

Meglehetősen ingatag ülőalkalmatosság a kispad az idei szezonban a Tiszántúli Takarék megyei I. osztályú bajnokságban. Még csak a tizenegyedik fordulót rendezik hétvégén, de már a hetedik csapatnál döntöttek úgy, hogy más szakemberrel folytatják tovább a munkát.

Délben kezdenek

A Nyírmeggyes elleni hazai döntetlen után mondott le Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője, az ősz hátralévő részében Papik Zoltán szakosztályvezető veszi át a szakmai munkát. Az új tréner vezetésével annak a Balkánynak az otthonában kezdhetik meg a felzárkózást a középmezőnyhöz, amely a legutóbbi négy vesztes mérkőzésén mindegyiken négy gólt kapott.

A mérkőzés a többi találkozóval ellentétben 12 órakor kezdődik. Hat nyeretlen mérkőzés után az elmúlt hét végén a Baktalórántháza kétgólos hátrányból fordítva múlta felül az Újfehértót, ezúttal egy másik újonc, a Nyírmeggyes otthonában lépnek pályára.

Tiszakanyáron a Baktalórántháza elleni győzelemmel ismét felcsillant a fény az alagút végén, legutóbb azonban Kisvárdán szabtak rájuk egy méretes zakót, szombaton azt a Kemecsét látják vendégül, amelynek szintén égetően szüksége van a pontokra.

Tovább szárnyalhat a Namény

A forduló rangadóján a dobogó legalsó fokán posztoló Mándok az utóbbi időben botladozó és a legutóbbi négy fordulóban mindössze három pontot szerző Nyírgyulajhoz látogat. Az edzőváltás óta szárnyaló és a legutóbbi hat mérkőzésen ellenfeleinek harminchárom gólt berámoló Vásárosnaményt a Tarpa próbálja megfékezni.

Az újoncok közül eddig legjobban teljesítő Újfehértó a Kisvárdát fogadja. A Fehérgyarmat Ibrányban nyújthatja tovább győzelmi sorozatát, a bajnokságot vezető Nagyhalász pedig a szezon döntetlenkirályát, a Nagyecsedet fogadja.

BB


 

Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 11. forduló (kezdés: 14, ifi: 12), szakvezetői várakozások

Szombat

Nyírmeggyes (15.)–Baktalórántháza (8.)

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Hazai pályán mindenképpen győzni szeretnénk a nagyon jó erőt képviselő Bakta ellen.

Borza László, a Baktalórántháza edzője: – Először is szeretném megköszönni a hazai csapatnak, hogy partner volt az időpont módosításában. Nagyon fontos lenne a három pont megszerzése, hogy megmaradjunk a középmezőnyben, de nagyon nehéz dolgunk lesz a feljövőben lévő Nyírmeggyes ­otthonában.

Tiszakanyár (16.)–Kemecse (12.)

Ember Roland, a Tiszakanyár edzője: – Támadásban pontosabbnak, védekezésben figyelmesebbnek kell lennünk. Ha ezt meg tudjuk valósítani, győzelmi eséllyel léphetünk pályára.

Márton Péter, a Kemecse edzője: – Az elmúlt hetek hozzáállása és játékképe teljesen kielégítő és eredményes volt, a legutóbbi meccsen viszont valami félrecsúszott. Rendezni kell a sorokat, és már a hétvégén javítani. Nem lesz könnyű Tiszakanyár ellen, hiszen mind a két gárdának égető szüksége van a pontokra. Ha visszatalálunk az akarati tényezővel és taktikai fegyelemmel kikövezett ösvényre, jó meccs elé nézünk.

Nyírgyulaj (4.)–Mándok (3.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Nyerni kell, és kész!

Mirgai László, a Mándok edzője: – A hazai csapat a gyarmati vereség után megpróbál javítani ellenünk. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a hazaiak továbbra is szeretnének versenyben maradni a bajnoki címért. Ha azonban olyan sebességgel tudunk játszani, mint a Tarpa ellen, valamint a helyzeteinket jobban ki tudjuk használni, lehet esélyünk a pontszerzésre.

Tarpa (7.)–Vásárosnamény (2.)

Márton István, a Tarpa edzője: – A héten próbáltunk Szécsi Zoli útmutatása szerint edzeni:

“Csináld csak... Bólyát meg kell kerülni, vonaltól, vonalig... Középről indít, szélen átvesz, tol, centerez, belül érkezik. Tessék akarni.” Papíron a Namény az esélyes, de hétvégén füvön játszunk…

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – Amelyik csapat Ibránynak tud hat gólt rúgni, az rossz csapat nem lehet. Ráadásul hazai pályán ők a találkozó esélyesei, mi is jó passzban vagyunk, jó mérkőzésre van kilátás. Szeretnék pontosan hazajönni.

Vasárnap

Újfehértó (10.)–Kisvárda II. (11.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Nem szeretnék minden héten arról beszélni, mennyi sérültünk van. Azok a játékosok, akik rendelkezésre állnak, tudják jól, mi kellene a sikerhez. Hátul az egyéni hibákon, elöl a rossz helyzetkihasználáson kellene javítani, na és persze nem szabad, hogy emberelőnybe kerüljünk, mert az rendre összezavarja a csapatot.

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Fontos mérkőzés előtt állunk, mert győzelmünk esetén feljebb tudnánk zárkózni.

Ibrány (5.)–Fehérgyarmat (6.)

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Jó formában lévő csapatot fogadunk hétvégén, de nekünk hazai pályán csakis a győzelem az elfogadható eredmény! Ehhez viszont mindenkinek a maximumot kell nyújtania.

Harbula Balázs, a Fehérgyarmat edzője: – A hétvégi győzelmünket Papp Attila alelnök úrnak ajánljuk! Szerdán edzett a teljes keret, így miért ne lehetnénk bizakodóak az újabb ellenfél ellen. Tudjuk, hogy az Ibrány jó erőkből áll, de nálunk is vannak spílerek! Köszönjük a Botos testvérek támogatását, akik bebicikliznek a meccsünkre, üvöltve szurkolva hajszolnak minket, majd még sörrel is megajándékoznak, na és Gyula bának, aki kifosztja a Szerencsejáték Zrt.-t!

Balkány (13.)–Mátészalka (9.)

Belényesi Miklós, a Balkány játékos-edzője: – A Mátészalka is ugyanolyan kétarcú csapat, mint mi, bárkit képesek legyőzni, és bárkitől ki is kaphatnak, ebből adódóan érdekes meccs lesz a vasárnapi! A mi helyzetünkben csak a győzelem elfogadható eredmény, és ezért mindent meg is fogunk tenni!

Papik Zoltán, a Mátészalka edzője: – Egy olyan csapat otthonába látogatunk, amelynek a táblázaton elfoglalt helye csalóka. Elszántan készültünk a héten, megpróbáljuk kihozni a maximumot a mérkőzésből.

Nagyhalász (1.)–Nagyecsed (14.)

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Ismét egy nehéz mérkőzés vár ránk, bármit mutat is a tabella, ez a párosítás mindig háromesélyes. Hazai pályán viszont szeretnénk begyűjteni a három pontot, reméljük, nem most szakad meg a győzelmi sorozatunk.

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – A listavezetőhöz látogatunk, sajnos ismét nem a legjobb előjelekkel. Mit is mondhatnék, megpróbáljuk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában