Target Sprint Országos Bajnokság

2019.10.19. 14:23

Minden kategóriában sikereket értek el

A Nyíregyházi PLE versenyzői fantasztikus hétvégén vannak túl, a Target Sprint Országos Bajnokságon szinte minden kategóriában sikereket értek el.

Múlt szombaton került megrendezésre a Target Sprint Országos Bajnokság nemzetközi versenyszámokban Miskolcon, ahol a nyíregyházi versenyzők szép sikereket értek el. A junior fiúk elődöntője után a legjobb időeredménnyel Pataki János büszkélkedhetett 5:05, ez az eredmény nemzetközi mezőnyben is előkelő helyre lenne elegendő. Mind a három hazai versenyzőnk bejutott a döntőbe, sőt, Pataki János, Gyuris Kornél és Nizsalóczki Soma által alkotott csapat új országos csúcsot futott, ezzel a dobogó legfelsőbb fokára állhattak fel. A döntő során végül Pataki János a 2. helyre futott be, sajnos lövészet közben a fegyver tárja elromlott, így értékes időt veszített, ezért egy másodperccel lemaradva végül ezüstéremmel térhetett haza. Gyuris Kornél 5. még Nizsalóczki Soma 6. helyen végzett.

A junior lányok korcsoportjában a legjobb hazai versenyző, a Nyíregyházi PLE versenyzője Torkos Anetta megbetegedett, így sajnos nem tudott lővonal elé állni, azonban a Durucz Noémi, Lénárt Eszter, Dicső Loretta által alkotott csapat végül megnyerte az országos bajnokságot, a lányok pedig 4. 5. és 6. helyen végeztek egyéniben.

Mix versenyszámban Pataki János- Lénárt Eszter vegyes váltó a 2., Durucz Noémi Nizsalóczki Soma 3. még Dicső Loretta és Gyuris Kornél az 5. helyen végzett.

A szombati nap után vasárnap a Target Sprint nemzeti országos bajnokságnak Nyíregyháza adott otthont a Városi Stadionba. A versenyre több mint 100 versenyző érkezett. Végül a nyíregyházi csapat tarolt, 15 aranyérmet, 7 ezüstérmet és 9 bronzérmet vehetett át a hazai rendezésű országos bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában