tenisz

2019.10.20. 16:46

Sikeresen tért vissza Marci

A bécsi tornán két meccset nyert a selejtezőben, így főtáblára került.

Közel három hetes kihagyást követően szombaton ismét pályára lépett Fucsovics Márton. A világranglistán 69. teniszező az ATP 500-as keménypályás torna selejtezőjében a fehérorosz Jahor Heraszimav (98.) ellen mérkőzött.

Öt esztendeje a bergamói tornán már találkoztak, akkor Marci diadalmaskodott. Szombaton is ez történt a magyar teniszező 6:4, 6:1- re nyerte a hetven perces meccset.

A főtáblára jutásért vasárnap délután az olasz Stefano Travaglia (83.) következett. Az első játszmában 3:2- után Marci brékelt,ez pedig elegendő volt arra, hogy negyvenhárom perc alatt 6:3-re behúzza a szettet. A folytatás a taljáné volt, aki két elnyert adogatójátékkal villámgyorsan meglépett 5:0-ra. Marci még tudott szépíteni, de Travaglia huszonnyolc perc alatt 6:1-el egyenlített.

A döntő szettet lávgémmel indította Marci, majd 3:2-nél elcsente ellenfele adogatójátékát. Utána izgalmas labdamenetben bréklabdát hárítva hozta adogatójátékát Fucsovics és ezzel egy játéknyira volt a győzelemtől. Ezt is teljesítette harminckilenc percnyi játék után a harmadik meccslabda értékesítésével. Ezzel Marci főtáblára került, itt az az olasz Lorenzo Sonego (56.) lesz az ellenfele, akit korábban már kétszer legyőzött.

Ezek is érdekelhetik