Asztalitenisz

2019.10.24. 11:01

Szép győzelmeket arattak

A nyíregyháziak szoros csatát vívtak a házigazda Kecskeméttel.

Fülöp Szilvia

Az elmúlt hétvégén az őszi utolsó összevont fordulóban két helyszínen álltak asztalhoz extraligás női csapataink. A Nyírbátori ASE hazai pályán játszott két mérkőzést, míg a NAC Nyíregyháza Kecskeméten nézett farkasszemet az Erdért, majd a házigazda Kecskemét csapatával.

Fülöp Szilvia

A nyíregyházi csapat az első mérkőzésén a bajnokesélyes Erdért ellen játszott, és sima vereséget szenvedett.

– Ez egy kalkulálható vereség volt – tekintett vissza Dorogi János, a nyíregyháziak edzője. – Annak ellenére, hogy számszerűleg simán kikaptunk, Tarsoly Zsófia nagyon szép győzelmet aratott Tóth Kata ellen, és Laskai Írisz is szoros meccseket játszott a felnőtt válogatott Ambrus Krisztinával és Imre Leilával.

A kecskeméti együttes ellen két mérkőzést nyert megyeszékhelyünk csapata, Fülöp Szilvia és Laskai Írisz múlta felül ellenfelét.

– A hazai csapat egy szerb légióssal megerősítve az élmezőny tagja. Ez is sima vereségnek tűnik annak, aki csak a végeredményt látja, de ez egy rendkívül szoros találkozó volt, amelyben még a döntetlen is benne volt.

Reális eredmény született

Tölgyes Dorottya távollétében nem a legerősebb összeállításban vette fel a küzdelmet hazai pályán a Nyírbátori ASE, ettől függetlenül szépen helytálltak a lányok.

– A körülményeket figyelembe véve mindkét mérkőzésünkön reális eredményt született – értékelte a történteket Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetője. – Külön öröm számunkra, hogy a saját nevelésű, fiatal Macos Valentina a páros ­tagjaként mérkőzést tudott ­nyerni.

Asztalitenisz

Extraliga, női, 3. forduló:

NAC Nyíregyháza–Erdért 1:6

Győzött: Tarsoly 1.

NAC Nyíregyháza–Kecskemét 2:6

Gy.: Fülöp, Laskai 1-1.

Nyírbátor–Statisztika I. 3:6

Gy.: Bolton 3.

Tata–Nyírbátor 5:5

Gy.: Bolton 2, Rogove 2, Bolton, Macos V. páros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában