testépítés

2019.11.13. 08:31

A profik közé vágyik

Erőemelésben és testépítésben is a dobogó legfelsőbb fokára állt.

Kiss Tibor tavasszal nyert Európa-bajnoki címet az erőemelés fekvenyomás fogásnemében. A nyírteleki sportoló 204 kilós nyomással lett a kontinens legjobbja, amit a Magyar Professzionális Liga-kupa abszolút első helye követett 285 kilogrammos guggolással. Az erőemelő-bajnok azonban egy másik sportág, a testépítés felé is nyitott.

– Az IBFF Predátor Classic Világbajnokság kvalifikációs versenyén 90 kg alatti Body Building kategóriában állhattam a dobogó legmagasabb fokára. Rá két hétre rendezték a Mr. World IBFF Világbajnokságot a szlovéniai Brezicában.

Nagyon erős volt a mezőny, egyedüli magyarként indultam. Voltak még afrikai versenyzők is, de mindenkitől jobb voltam – mesélte a világbajnoki címet nyert testépítő, akinek a javára olyan faktorok döntöttek, mint az arányok, a szimmetria, a szárazság, a kidolgozottság és a színpadi megjelenés.

Kiss Tibor pályafutásának eddigi legjobb eredménye az aranymedál mellett a profi kártyát is jelentette, így jövőre már a legjobbak között indul.

Edzőként is eredményes

– Jövőre még nagyobb izomtömeget szeretnék felépíteni, és a profik között kipróbálni magam. Ugyanakkor a versenyzőimre is nagyobb figyelmet fordítok majd – ecsetelte jövőbeni terveit a két sportágban is eredményes sportoló, aki edzőként sem panaszkodhat.

A Kiss-team versenyzői közül idén Eb-arannyal tért haza Bús Attila felhúzásban és guggolásban, Kecskés Dávid felhúzásban, Gyulai Krisztián fekvenyomásban és Oláh Lajos guggolásban, míg Brudnyák-Brumi Tamás guggolásban ezüstérmet szerzett.

– Filep Dominik 17 évesen a nulláról kezdte velem az edzéseket, és világcsúcsot guggolt (182 kg) ifjúsági kategóriában a 75 kilósok között a GPC-világbajnokságon. Testépítésben Vavika Péter megkapta a legszárazabb versenyzőnek járó különdíjat a Superbodyn, Grand Prix kategóriában. Eszenyi Gergő a Men’s Physique WBPF Kriko kupán kétszeres ezüstérmes lett.

Bús Attila felhúzásban hetedik helyen végzett a húszfős mezőnyben – tette hozzá tanítványai eredményeit sorolva Kiss Tibor, akinek mind a tizennégy versenyzője részt vesz jövő tavasszal a miskolci WUAP-világbajnokságon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában