Fatum-Nyíregyháza

2019.11.20. 09:21

Élni akar a kapott lehetőséggel

Lászlop Alexandra egyre több szerephez jut a Fatum-Nyíregyházában.

Lászlop Alexandra felvette a ritmust

Fotó: Pusztai Sándor

Lászlop Alexandra tavaly nyáron az alsóbb osztályú Palotától érkezett Nyíregyházára. A center az első hónapokban még küzdött az „átállással”, nem volt könnyű felvennie azt a ritmust, amiben egy bajnoki címre esélyes gárda dolgozik.

Egyre magabiztosabb

– Az első hónapban mondhatni, a túlélésért küzdöttem – mondta Lászlop Alexandra. – Tudtam, hogy mind technikailag, mind kondicionálisan sok a lemaradásom, de be kell valljam, erre nem számítottam. December környékén éreztem azt, hogy nagyjából felzárkóztam a csapathoz. Az első meccsünkön teljes zűrzavar volt a fejemben, de örültem, hogy nyertünk. Eléggé izgulós vagyok, így minden meccs előtt van bennem drukk, de gyorsan át tudok rajta lendülni, és egyébként is jó dolognak tartom ezt, mert engem felpörget. Minél többet van pályán az ember, annál magabiztosabb. Ez abszolút igaz rám is.

Márpedig Szaszi egyre többet van pályán, ebben az idényben már a csapat egyik alapemberének számít, és jó játékkal hálálja meg Hollósy László és a szakmai stáb bizalmát.

– Darabos Balázs, szokásához híven, nagyon jó programot állított össze a csapatnak, ami remekül felkészített minket a bajnokságra – folytatta a center. – A nyár folyamán beszéltünk Lacival, hogy mik az elképzelések, természetesen szerettem volna ehhez a tőlem telhető legtöbbet hozzátenni. A legfontosabb a megbeszélt taktika betartása. Sokat elemzünk, és ez meg is látszik a meccseken. Egy centernek az elsődleges feladata a blokk. Laci nagy figyelmet fordít az edzésen is a specifikus feladatokra, így természetesen erre is sok időt szán. A lehetőség adott, élni akarok vele, szerintem ő is ezt várja el tőlem.

A neheze most jön

Mint ismert, a Fatum-Nyíregyháza kitűnően kezdte az idényt, öt forduló után hibátlanul vezeti az Extraligát.

– Eddig jól menetelünk a bajnokságban, jó sorsolást is kaptunk, de a neheze még most jön. Bízom a további sikerekben. Nagyon jó a morál, a kezdeti nehézségek után – nevezetesen, hogy a fél gárda kicserélődött –, szuper csapat állt össze. Egy célért küzdünk, ezért mindenki maximálisan beleadja azt, amit tud – zárta szavait ­Lászlop Alexandra.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában