"Nagyon sokan szurkoltak nekünk"

2019.11.17. 09:38

Ezer ecsedi volt, különvonattal is mentek a nagy meccsre

Az egykor rettegett támadó, Tarcsa Bálint szerint elmondhatatlan élmény volt.

A nagyecsedi focinak voltak már nagyon szép évei, ilyen volt az 1985-ös. A Rákóczi bejutott a Szabad Föld Kupa döntőjébe, ahol 2–0-ra győzte le azt a Mádot, amelyben például a korábbi olimpiai válogatott diósgyőri Fekete László is játszott. Persze az ecsedieknél is voltak a szakmában jegyzett nevek. Így a Tarcsa fivérek, Mitró, és még mondhatnánk. Lapunk korabeli tudósítása szerint ezer nagyecsedi szurkoló biztatta kedvenceiket, eredménnyel.

Nem lehet elmondani

– Azt nem lehet elmondani, hogy mekkora élmény volt a Népstadionban játszani – idézte fel azt a júniust Tarcsa Bálint, akitől egykoron rettegtek a védők és a kapusok. – Nagyon sokan szurkoltak nekünk, autókkal, buszokkal és még különvonattal is utaztak az ecsediek a Népstadionban. Felemelő érzés volt abban a stadionban játszani. A győzelmet követően még indulhattunk egy csehszlovákiai tornán is, azt szintén megnyertünk.

Tarcsa Bálint neve azon a döntőn több edző noteszébe is bekerült. A remek focista végül nem vágyott az élvonalba, ő szeretett Ecseden élni. A nyírteleki Asztalos SE NB II.-es csapatában remek meccseket játszott, majd szögre akasztotta a csukát. A hatvanesztendős egykori remek focista az ecsedi önkormányzat gépkocsivezetője, és immáron a horgászat a kedvenc hobbija. Mostanában már a halak rettegnek tőle, nem a védők.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában