Rajál Birs Kupa

2019.11.27. 13:32

Újabb tornával bővült a paletta

Négy megyéből érkeznek csapatok az első Rajál Birs Kupára.

Idén hagyományteremtő szándékkal első alkalommal rendezik meg a Rajál Birs Kupa pénzdíjas teremlabdarúgó tornát. Szerdán ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatók a felek. Az eseményen Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője köszöntőjében arról beszélt, hogy örül annak, hogy ismét bővült a paletta egy újabb tömegsportrendezvénnyel, valamint biztos abban, hogy az első alkalmat még több is követni fogja, ezért a Sportcentrum nevében felajánlott egy vándorkupát, amelyet a győztes egy évig őrizhet.

Örülünk a megkeresésnek, szívesen álltunk a rendezvény mögé, bízom benne, hogy izgalmas csatákat hoz majd a torna. Hosszabb távra tervezünk, bízom benne, hogy a Rajál Birs Kupa stabil programja lesz a téli teremtornáknak – mondta Hete Kálmán, a Rajál Birs cégvezetője.

A tornát huszonnégy csapat részvételével rendezik, Szabolcs, Hajdú és Borsod megyén kívül érkezik egy csapat Csákvárról is. Szombaton egész nap és vasárnap délelőtt a csoportmérkőzéseket bonyolítják, ahonnan csoportonként az első két csapat jut tovább. A következő körben kieséses rendszerben folytatják a küzdelmeket, ezután legjobb három együttes körmérkőzéses formában dönti el a végső helyezéseket. A torna összdíjazása 200 ezer forint, ezenkívül díjazzák majd a legjobb kapust, a legjobb játékost, valamint a torna gólkirályát.

- Ebben az időszakban országszerte sok tornát rendeznek, így a megyénkbeli csapatok rengeteg meghívást kapnak különböző tornákra, ennek ellenére nagyon színvonalas mezőny jött össze – mondta Dajka László főszervező.

A tornának a Zrínyi gimnázium Tiszavasvári úti csarnoka ad otthont.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában