Mennyei megyei I.

2019.12.21. 09:00

A bajnokcsapat őszi mélyrepülése

A meggyesiek elleni meccsel kezdődött, hatan dőltek ki az ecsedi csapatból.

Pedig Vásárosnaményban még nyertek a zöld mezes ecsediek

Fotó: Sipeki Péter

Aligha ilyen őszt képzeltek el a nagyecsedi fociszurkolók és persze a csapat tagjai. A Kraszna-parti városka gárdája tavaly bajnoki címet szerzett a Tiszántúli Takarék megyei I. osztályban, ám az NB III.-ban nem indult. Az előző esztendőben a harmadik helyen telelt a későbbi aranyérmes 29 ponttal, a mostani őszi szezont viszont mélyrepüléssel a tizenharmadik helyen zárta 16 ponttal.

– Az előző évi csapathoz képest annyi változás történt a keretben, hogy leigazoltuk a fiatal Papp Csabát – kezdte visszapillantását Ádámszki Róbert, aki játékos-edzőként irányította az együttest. – A terv a minél eredményesebb szereplés volt. A felkészülés jól sikerült, semmi jele nem volt annak, hogy bármilyen gond lehetne. A Magyar Kupában egyből az országos főtáblára kerültünk, aztán itthon a szintén megyei bajnokságban szereplő Nagybajommal szemben tizenegyespárbajban alulmaradtunk.

– A bajnoki rajt még úgy-ahogy rendben volt, egészen az ötödik fordulóig – folytatta Ádámszki Róbert. – Akkor az újonc Nyírmeggyes volt a vendég, és 4–4 lett a végeredmény úgy, hogy már 3–0-ra is vezettünk.

Hitehagyottá váltak

– Onnantól kezdve hat ember dőlt ki, ez pedig óriási érvágást jelentett. Erdős Márk és Nyíregyházi Gábor az egész szezonra kiesett, különösen a kapusunk, Makó Robi ujjtörése jelentett problémát, rá sem számíthattunk négy hétig. Ezeket nem kifogásként említem, de harmincesztendős pályafutásom alatt nem volt példa ilyenre. Ráadásul ezek java része nem edzésen vagy meccsen szerezett sportsérülés volt, hanem betegség, kórházi ápolás. Ezekről abszolút nem tehettünk. Mindezektől függetlenül a maradék tíz-tizenegy játékosnak jobban kellett volna megoldania a feladatokat.

– Igaz, a végére kissé hitehagyottá vált a társaság, ám így is voltak az őszi hajrában sikereink, hiszen nyertünk Naményban, majd szomszédvári rangadón legyőztük a vendég Mátészalkát. Viszont a kupaforduló miatt az utolsó meccset jelentő balkányi találkozón a tizedik percben hiába vezettünk 2–0-ra, a hazaiak már az első félidőben fordítottak, és végül nyertek is 3–2-re. Ez a meccs hűen tükrözte az egész őszi szereplésünket.

Belényesi Miklóssal folytatják

– Ettől függetlenül minden játékosnak és vezetőnek megköszönöm a munkát, és közösen úgy döntöttünk, hogy váltani kell. Még nem tudom, hogy hol folytatom, még érzek magamban annyit, hogy akár játékosként is segíthessek egy csapaton – így Ádámszki Róbert.

Ádó tehát távozott Ecsedről, miként a szintén rutinos Homann Richárd is. Az ecsediek a felkészülést azzal a Belényesi Miklóssal kezdik meg, aki ősszel még a balkányi csapat játékos-edzője volt.

Számokban

Ősszel

13. 15 3 7 5 23-28 16

Hazai pályán

13. 6 2 3 1 11-10 9

Idegenben

12. 9 1 4 4 12-18 7

Gólszerzők. 4 gólos: Kóka Róbert. 3 gólos: Vasile Marinas, Papp Csaba, Somlyai Gábor. 2 gólos. Bulyáki Attila, Homann Richárd, Sarkadi Gergő, Török Sándor. 1 gólos: Nyíregyházi Gábor, Nyíri Gyula.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában