Asztalitenisz

2019.12.17. 10:09

Dorottya hazai aranyérme

Esélyeshez méltóan végzett az élen utolsó serdülőversenyén a nyírbátori tini.

Tölgyes Dorottya

Hétvégén Nyírbátor adott otthont a Győrfi Tibor serdülő leány és fiú top 24 bajnokságnak. A megméretésen a leányok mezőnyében a korosztályának ranglistáját vezető Tölgyes Dorottya képviselte megyénket, a fiúk mezőnyében nem állt asztalhoz megyénkbeli versenyző. A nyírbátoriak ifjú tehetsége a csoportmérkőzések során csupán egyetlen játszmát veszítve, mindhárom mérkőzését megnyerve jutott a legjobb nyolc közé. Az első nyolc közé a négy csoport első két helyezettje jutott tovább, ahová az egymás elleni mérkőzéseik eredményeit vitték magukkal a versenyzők. Dorottya tehát két győzelemmel kezdte meg a végső küzdelmeket.

Tölgyes Dorottya

Hátrányból fordított

A selejtezőkhöz hasonlóan továbbra is magabiztosan játszott és aratta sorra a győzelmeket, egyedül a végül ötödik helyen végzett Tanács Nórának ajándékozott egy szettet, a negyedik helyezett, Volentics Anna ellen pedig vesztes állásból, 0–2-ről fordítva nyerte meg a találkozót. A versenyt végül veretlenül, hét győzelemmel nyerte meg, s így 160-nal gyarapította ranglistapontjainak számát, második helyen a statisztikás Molnár Kendra végzett, a bronzérmes pedig a békési Balogh Ágnes lett.

– Dorottya gerincfájdalmai ellenére végig koncentráltan, magabiztos teljesítménnyel nyerte meg utolsó serdülőversenyét – értékelt Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztály-igazgatója.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában