mennyei

2019.12.09. 08:06

Mándokon minden adott a jó szerepléshez

Az edzőváltás nem törte meg a mándoki csapat lendületét.

Fotós: DODO FERENC

Fotós: DODO FERENC

A Mándok az ötödik helyen fejezte be az előző pontvadászatot. Ennek az idénynek Kiss Gábor vezetőedzővel vágtak neki, és az első nyolc fordulóban hatszor hagyták el győztesen a játékteret és mindössze kétszer szenvedtek vereséget, a balkányi 5–0-s zakó után azonban a vezetőség mégis a váltás mellett döntött.

A Tarpa elleni hazai mérkőzésen már Mirgai László ült a kispadon, aki második helyen vette át a csapatot elődjétől. A frissen kinevezett tréner akkor azt nyilatkozta, hogy megtisztelő számára a felkérés, bár tisztában van vele, hogy idény közben átvenni egy csapatot borzasztó nehéz feladat, ráadásul hat élcsapat elleni összecsapás is várt még a gárdára. Vezetésével végül hét meccsből négyet megnyerve a dobogó alsó fokán fejezték be az őszi szezont.

Versenyben a dobogóért

– Köszönettel tartozom mindazoknak, akik segítik a mándoki labdarúgást, ennek köszönhetően itt a játékosoknak és az edzőnek évek óta csak a labdarúgásra kell koncentrálnia. Amikor elvállaltam a feladatot, tudtam, hogy kevesen vagyunk. Első feladatunk az volt, hogy megnézzük, ki alkalmas nagyobb célok elérésére, ezt a közösen eltöltött idő megmutatta.

Ehhez a maghoz kell télen olyan fiatal, fejlődni képes és akaró játékosokat igazolnunk, akikkel tavasszal versenyben lehetünk a dobogóért. Nyáron pedig úgy kell kialakítani a keretet, hogy a következő idényben meg tudjuk célozni a bajnoki címet – vázolta terveit Mirgai László.

– Az őszi idény értékelésekor meg kell köszönnöm Kiss Gábor munkáját, mert abban, hogy most dobogós pozícióból várhatjuk a tavaszt, neki is elévülhetetlen érdemei vannak. Mint már említettem, elég kevesen vagyunk, így teljes kerettel csak Tarpa és az Ibrány ellen tudtunk kiállni, a többi rangadón szinte üres volt a kispadom, ennek ellenére ezeken a mérkőzéseken csupán öt gólt kaptunk.

Ezért nagyon büszke vagyok arra a 11-12 játékosra, akik maximálisan partnerek voltak abban, amit megbeszéltünk, amit elvártam tőlük – értékelt a mándokiak mestere.

– Vezetésem alatt legjobb mérkőzésünk a Nagyecsed elleni volt, mert annak ellenére, hogy foghíjasan álltunk ki, sikerült jó játékkal, magabiztosan, nagy különbséggel nyernünk.

Elégedett csapatával

Legfájóbb vereségünket az Ibránytól szenvedtük el, amelyen büntetőt hibáztunk, és véleményem szerint jobban is játszottunk ellenfelünknél. Az egész csapat eddigi teljesítményével elégedett vagyok, kellemes meglepetést okozott Dallos Laci és Szabó Tomi, nagyon magabiztosan és jól védett Vasas Gergő, de ki kell emelnem Pallai Gergőt, valamint Ari Attilát is – mondta Mirgai László.

A Mándok január 7-én kezdi meg felkészülését, többek között Szlovákiában játszanak edzőmérkőzést, és indulnak a minden évben szokásos nagypályás műfüves tornán is.

BB


Mándoki mutatók

Őszi végeredmény

3. 15 10 – 5 35–16 30

Hazai pályán

2. 7 6 – 1 21–5 18

Vendégként

5. 8 4 – 4 14–11 12

Házi góllista. 8 gólos: Baglyos Levente. 7 gólos: Erős Gábor. 4 gólos: Vezhdel Iván. 3 gólos: Dallos László, Fodor András. 2 gólos: Bodnár László, Budai Péter Pál. 1 gólos: Ari Attila, Balogh Gábor, Győri József, Hegedűs Tibor, Vámos Márk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában