kézilabda

2019.12.04. 20:53

Rosszul jött ki a hazai csapat a megóvott mérkőzésből

A Nyíregyháza az októberi vereség után ismét kikapott a Békéstől.

Fotó:

Szerdán óvás miatt megismételt mérkőzésen a Békést fogadta a Nyíregyházi SN NB I./B-s gárdája. A találkozó egy perces gyászszünettel kezdődött, a nézők és a csapatok Varga Zsolt szakmai igazgató elhunyt édesanyja emléke előtt tisztelegtek. Rendkívül nagy elánnal kezdett mindkét csapat, amelyből a hazaiak jöttek ki jól a találkozó elején és megléptek két góllal.

A vendégek azonban hamar utolérték a hazaiakat, majd egy büntetőt követően a vezetést is átvették. Varga negyedik találatával még egalizált, ezután a vendégek vették át az irányítást és fokozatosan növelték előnyüket.

Időközben a kapuba beálló fiatal Both Péter két bravúrt is bemutatott, de ez sem volt elég a hátrány csökkentéséhez. Így a nyíregyháza négy gólos hátránnyal vonult az öltözőbe.

Fordulás után újra Nagy Levente kezdett a kapuban, sorra fogta a ziccereket, de társai nem tudtak élni az előnnyel, naggyá tették a vendégek cerberusát, Pajkó Lászlót.

Ezúttal elmaradt a Fradi elleni remek második félidei kezdett, az egyre jobban belelkesedő vendégek tovább növelték előnyüket. A hazaik időközben védekezést váltottak, de ezzel sem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz.

A negyvennyolcadik percre kialakult a legnagyobb differencia a csapatok között, amely a mérkőzés végére meg is maradt. Így a Nyíregyháza az októberi vereség után ismét kikapott a Békéstől.

BB


Nyíregyházi SN–Békés 23–30 (12–16)

Nyíregyháza, 120 néző, v.: Kovács T., Mándli.

Nyíregyházi SN: Nagy L.-Nagy Cs. 1, Kurbely 2, Nyitrai 1, Gubó 1, Szűcs, Lestál 1. Csere: Both (kapus), Varga 6, Dobó 3, Pánczél 1, Erdős 3, Gidai 1, Vasas 1, Stáb 2. Edző: Kaplonyi Zoltán. Kiállítások: 14, illetve 16 perc. Hétméteresek: 4/4, illetve 6/5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában