Nyírerdő Kupa

2020.01.28. 09:42

A kispályán is otthonosan mozognak

A Nyírerdő Kupa-specialista Ibrány sorozatban harmadszor diadalmaskodott.

A tornagyőztes ibrányi csapat

Fotó: Pusztai Sándor

Vasárnap nyolcas döntővel ért véget a VII. Nyírerdő Kupa teremlabdarúgó-torna, amit az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság szervezett. A finálé kiegyensúlyozottságát jól mutatja, hogy egyetlen csapat sem maradt veretlen, illetve egyik sem zárt pont nélkül. Mint ismert, az Ibrány nyerte meg a viadalt, miután a fináléban 1–0-ra legyőzte az Újfehértót.

Segíti a felkészülést

– A torna egyik legfőbb célja, hogy segítse a megyei csapatok téli összetartását, és felvezetést adjon az alapozáshoz – értékelte a tornát Kvaka Árpád, a megyei igazgatóság vezetője. – Idén huszonöt csapattal indultunk, öt helyszínen rendeztünk mérkőzéseket, köztük egy új helyszínen, Vásárosnaményban is. A továbbjutás szempontjából izgalmasan alakultak a selejtezők és a középdöntők is, születtek hatalmas meglepetések. A döntőbe jutott nyolc csapat színvonalas találkozókat vívott.

– A torna nagyban segíti a felkészülést, három héten keresztül játékot biztosít, még ha nem is az egész keretnek – mondta Kiss Tamás, a bajnok ibrányi csapat játékos-edzője. – A mi csapatunk csak két-három helyen változott hétvégente. Zsinórban harmadszor nyertük meg a kupát, ez annak is köszönhető, hogy a téli szünet alatt is mindenki folyamatosan kispályázik. Tudtuk, hogy vannak itt nagyon jó csapatok, mondhatom az Újfehértót, a Kemecsét, az Apagyot, és meglepetés volt a Záhony szereplése. Valamilyen szinten favoritként indultunk, örülünk, hogy ezt sikerült a pályán is realizálnunk.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában