Kosárlabda

2020.01.17. 07:49

A legjobb Bryton Hobbst adja

NBA-s unokatestvér, exnyíregyházi jó barát és a nagy cél – bemutatkozik Bryton Hobbs.

 

Valósággal berobbant a magyar kosárlabda második vonalába Bryton Hobbs, a Hübner Nyíregyháza BS amerikai játékosa. A 29 éves hátvéd nemcsak a csapata, de az egész bajnokság egyik legjobbja, óriási szerepe van abban, hogy a Cápák vezetik a tabellát, és a bajnoki cím egyik legfőbb várományosai.

A 183 centis játékos szerepelt korábban Ausztráliában és megfordult Litvániában, mint mondja, számára nem okoz gondot idegen országokban játszani, mert sosem volt egy otthon ülő típus, az viszont nehéz neki, hogy a két gyermekétől távol van.

Mindenesetre gyorsan megszerette Magyarországot és Nyíregyházát, persze nem is információk nélkül vágott neki az új kihívásnak.

– Mike Harmon az egyik legjobb barátom, hat éve ismerem, együtt kosárlabdáztunk az egyetemen, és máig tartjuk a kapcsolatot – árulta el Bryton Hobbs. – Mivel ő az előző szezonban itt játszott, kikérdeztem a bajnokságról és a csapatról, szóval nem teljesen az ismeretlenbe ugrottam bele.

Nem Harmon az egyetlen, számunkra is ismert amerikai kosaras, akivel sokat beszélget a nyíregyházi légiós. Bryton egyik gyerekkori barátja Bradley Beal, az NBA-ben szereplő Washington Wizards sztárja (27.6-es pontátlagával a csapata legjobbja), az unokatestvére pedig a Boston Celtics kiválósága, az amerikai válogatott Jayson Tatum (21.3 ponttal a csapata második legeredményesebbje), jó eséllyel mindketten ott lesznek a februári All Star-gálán. Bryton azt mondja, nagyon közel állnak egymáshoz a rokonával, együtt nőttek fel, sőt volt egy időszak, amikor együtt is éltek.

Az első benyomás örökké szól

Visszatérve Nyíregyházára: az amerikai kisember hamar felhívta magára a figyelmet a magyar bajnokságban, hiszen nemcsak eredményesen, de igen látványosan is kosárlabdázik. Az utóbbi évek egyik legjobb légiósát igazolta le a nyíregyházi klub.

– Úgy megyek neki minden meccsnek, hogy végrehajtsam a taktikát és azt a feladatot, amit nekem szánnak az edzőim – fogalmazott az amerikai.

– Természetesen próbálom a legjobbamat adni mindennap, mert lehet, hogy ott ül a lelátón egy kisgyerek vagy akár egy felnőtt, aki még soha nem látott azelőtt. Az első benyomás örökké szól.

A csapatomnak és a szurkolóknak is a legjobb Bryton Hobbst akarom adni. Emellett azt szeretném, hogy otthon a családom is büszke legyen rám.

Magabiztos pontszerző

A játékos tisztában van az erősségeivel, de azt sem felejti el, hogy min lehet még fejlesztenie.

– A legnagyobb erősségeim közé a pontszerzést, a magabiztosságot és azt sorolnám, hogy jól alkalmazkodom minden helyzethez – mondta a játékos.

– Igyekszem a csapatomat a lehető legjobb helyzethez segíteni. Vannak természetesen hibáim is, például nyugodtabbnak, türelmesebbnek kell lennem, és dolgozom azon is, hogy sokkal agresszívabb legyek védekezésben.

Bryton a szezonban már többször is találkozott a pályán egy-egy honfitársával, ráadásul a két legnagyobb rivális, a MAFC és a Veszprém is mezőnyposztra szerződtetett amerikai játékost. Hobbs ezeket a párharcokat rendre megnyerte, de mint mondja, az ilyen szituációk nem jelentenek neki külön motivációt, mert ők is csak játékosok, akik a nyíregyháziak céljához vezető úton állnak. És hogy mi is az a cél?

Jól néz ki a tabella, de...

– Az egyik egyéni célom, látni a csapattársaimon, hogy szívvel-lélekkel kosárlabdáznak, továbbá hogy az edzőimet boldoggá tegyem, hogy engem edzenek, valamint addig fejlesszem a játékomat, ameddig csak lehet. A csapatommal pedig csakis egy cél lebeg a szemünk előtt: megnyerni a bajnokságot!

Nagyon örömteli, hogy vezetjük a tabellát, de nem szállhatunk el magunktól. Továbbra is keményen kell dolgoznunk. A rájátszásban már különben sem számít, hogy ki hol állt korábban – zárta szavait Bryton Hobbs.

A Cápák vasárnap újabb lépést tehetnek afelé, hogy az első helyről kezdjék a rájátszást – a Budapest Honvéd lesz a vendég a Continental Arénában.

Molnár Krisztián


Névjegy

Név: Bryton Hobbs

Születési hely: St. Louis (USA)

Születési dátum: 1991. 11. 14.

Magasság: 183 cm

Poszt: 1-2

Bryton Hobbs statisztikái (ranglistahelyezés)

Pontátlag: 24.13 (2.)

Lepattanóátlag: 6.31 (19.)

Gólpasszátlag: 5.06 (10.)

Labdaszerzés-átlag: 2.75 (3.)

Játszott perc-átlag: 34.25 (5.)

VAL-átlag: 30.56 (4.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában