Golf

2020.01.16. 16:22

Bálint páratlan, ötödik címvédése

A nyíregyházi válogatottra a juniorversenyek mellett idén az érettségi is vár.

Závaczki Bálint nehéz és remek évet zárt

Több nehézség ellenére kitűnő évet zárt Závaczki Bálint nyíregyházi golfozó. A tavaly 17 esztendős válogatott sportoló a versenyei mellett két előrehozott érettségi vizsgát is teljesített.

– Már az év eleje jól indult, hiszen két külföldi versenyen is a dobogón végzett Bálint – kezdte tanítványa és fia szereplésének summázását Závaczki Zsolt edző és menedzser. – Előbb Törökországban szerzett első helyet, majd Cipruson állt fel a dobogó harmadik fokára. Előbbi felnőtt, utóbbi juniorverseny volt. Ezeket a találkozókat még a hazai szezon kezdete előtt rendezték.

Závaczki Bálint nehéz és remek
évet zárt

Itthon is, külföldön is

– A külföldi versenyek közül a szerbiai második hely, a szlovákiai ötödik hely és egy szlovén harmadik hely is színesítette az eredményeket. Ezek mellett részt vett több hazai kiemelt találkozón. A legkiemelkedőbb a juniorbajnokság volt, amelyen történelmi sikert aratott. Ötödik alkalommal védte meg címét, ez hazánkban még egyetlen golfozónak sem sikerült sohasem.

– Három külföldi csapatversenyen erősítette a magyar juniorválogatottat, ezeken minden esetben az egyéni legjobb teljesítménnyel tette le névjegyét – folytatta az összegzést Závaczki Zsolt. – Év közben negyedik alkalommal kapta meg a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” kitüntető oklevelet a minisztériumtól. Az év végi Golfünnep nevű kétnapos versenyen – ahol a profi és a korosztályos válogatottak tagjai vettek részt – negyedik éve az egyéni legjobb játékosnak járó díjat szerezte meg. Az elmúlt esztendő lezárásaként a Magyar Golfszövetség a legjobb junior játékosnak járó díjat adta át neki, és különdíjbat kapott a nyíregyházi sportgálán.

Számtalan idei verseny

– Idén ismét nehéz éve lesz Bálintnak, hiszen az érettségi mellett a junior kategória legtetején számtalan kiemelt verseny vár rá itthon és külföldön egyaránt – így Závaczki Zsolt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában