Tenisz

2020.01.09. 11:17

Bence erőssége a tenyeres és a szerva

Az ifjú nyíregyházi teniszezőnek Roger Federer a példaképe, és szeret edzőjével pontra játszani.

Csonka Gábor és Juhász Bence

Az elmúlt esztendőben többször megvillantotta oroszlánkörmeit Juhász Bence, a Marso Tenisz Centrum ifjú teniszezője. A tizenhárom éves versenyző az F14-es korcsoportokban egyesben és párosban is többször állhatott a dobogóra. Tavasszal a budapesti Fortuna Kupán egyesben nyert, szeptember végén pedig a szentesi Metalcom Kupán egyesben és párosban is az élen zárt.

Napi két tréning

Bence apró gyerekként vett először a kezébe ütőt. A családban édesapja a sportos, aki tekézett. Bence a suliban focizott is, ám maradt a tenisznél, nyártól a Nyíregyházi Főiskola Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium hetedikese, de külön órarend alapján készült. Emiatt nem kell irigyelni, mert ugyan suliba nem jár naponta, ám kétszer kétórás edzésen vesz részt. Közte ebéd és pihenő, fárasztó napi penzumok.

– A gyakorlásokon leginkább azt szeretem, amikor pontra játszunk az edzőmmel – mondta Bence, amikor a tréningekről érdeklődtem.

Azt is elmondta, hogy erőssége a tenyeres és a szerva, ám a fonáknyesésben, és több mindenben van még mit javulnia. Szabadidejében – nem sok van – sokat van együtt a családdal, illetve szeret dumálgatni a haverokkal. Kedvenc játékosa Roger Federer. Ilyen fiatalon persze még nem tudni, mi lesz a pályafutása csúcsa, Bence ATP-pontokért szeretne majd teniszezni felnőttként. Ezért tesz sokat nyártól Csonka Gábor, aki Bencét pallérozza. Gábor sokfelé járt és teniszezett, legutóbb az Egyesült Államokban az egyik egyetemen.

Készül a bajnokságra

– Amikor Bence edzéseit átvettem, a korosztályos ranglista nyolcadik helyén állt. Most az ötödik, ami azért nagy dolog, mert idén bekerülhet a korosztályos válogatott keretébe, ami hat versenyzőből áll.

– Nagyon jó a kézügyessége, ami nem véletlen, hiszen édesapja fogorvos, abban a szakmában is igen fontos ez. Azon vagyunk, hogy mindenben előrébb lépjünk, főként a lábmunkájában. Ami nagyon pozitív, hogy az edzéseken a pontra menő játék számára vérre megy, nagyon nem szeret veszíteni, ez a mentalitás pedig elengedhetetlen a sikeres szerepléshez. Készülünk a szezonra, az első verseny januárban az U14-es korosztályos bajnokság lesz Debrecenben – mondta Csonka Gábor.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában