kosárlabda

2020.01.24. 07:36

Egyszeri alkalom volt a kupameccs

A Cápák visszavágnának a Miskolcnak a novemberi vereségért.

Fotó: Pusztai Sándor

A Hübner Nyíregyháza BS ebben a szezonban már kétszer játszott pénteki ellenfelével, a Miskolccal. A két találkozó teljesen ellentétes volt egymással, hiszen a bajnokságban 28 ­gólpasszt kiosztva 95–67-re nyertek Tóth Gergelyék, a Hepp-kupában viszont kikaptak 68–63-ra.

Utóbbi találkozón a szezon eddigi legrosszabb játékát mutatta be a nyíregyházi együttes, amely – ez is jól mutatja, hogy csak egyszeri kisiklásról volt szó – már három nappal a kupabúcsú után a bajnokságban remek meccsen verte meg a BKG-t.

Nagy sebesség, jó védekezés

– A kupameccsen nem voltunk igazán fittek, és borzalmasan dobtunk kintről, amit a Miskolc kihasznált – emlékezett vissza a novemberi meccsre Siska János, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Nagyon lassan kosárlabdáztunk, ami nem jellemző ránk. Szeretnénk nekik visszavágni, ami meg is lehet, ha azzal a sebességgel játszunk, amivel szoktunk és a saját játékunkat játsszuk. Arra viszont figyelni kell, hogy nem elég a cipőt kirakni a pályára.

Miskolcon nem könnyű nyerni, erős a hazai pályájuk

– folytatta a tréner. – Otthon mindig meg akarják mutatni, hogy jó csapatuk van, nem véletlenül verték meg többek között a BKG-t és a Budafokot is.

Nehéz megmondani, hogy mi várható tőlük, mert több sérüléssel bajlódnak, legutóbb Salgótarjánba öt felnőttel és öt fiatal játékossal utaztak el. Mindenképp győzelmet várok, de koncentrálnunk kell, és jobban kell védekeznünk, mint a Honvéd ellen.

Az említett sérültek alapemberek, köztük van a légiósuk, a 19,7 pontot és 14,6 lepattanót átlagoló Austin Thornton. Úgy néz ki viszont, hogy a nyíregyháziaknál is lesz hiányzó, hiszen Bazsó Brúnó bokája egyelőre nem százszázalékos.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában