Tenisz

2020.01.08. 16:02

Fucsovics Márton ismét elkapta a törököt

Papíron nem ígérkezett túl nehéznek a nyíregyházi teniszető második meccse a dohai keménypályás tenisztorna főtáblájának második fordulóján.

14 June 2019, Baden-Wuerttemberg, Stuttgart: Tennis: ATP-Tour - Stuttgart, singles, men, quarter finals: Fucsovics (Hungary) - Raonic (Canada). Marton Fucsovics in action. Photo: Silas Stein/dpa

Forrás: KM-archív

Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP

A világranglistán70. helyen álló magyar teniszezőre a török Cem Ilkel várta, aki ranglistán csak a 279.. Igen, de az előző körben a jóval előkelőbben jegyzett) litván Ricarda Berankis ( 61.) ellen nyert a török, akivel Marci már találkozott korábban. Négy esztendővel ezelőtt egy olasz salakpályás találkozón 2:1-re diadalmaskodott Fucsovics.

Szerdán mondhatni villámrajtot vett a magyar teniszező, hiszen az első szettben elnyerte a török első adogatójátékát, majd nem sokkal később ismét így tett. Remekül játszott Marci volt egy lávgéme is, így 29 perc alatt 6:1-re hozta az első felvonást.

A folytatásban azonnal brékelt Marci, majd egy újabb lávgém következett. Utána összekapta magát Ilkel és hozta a szerváit, sőt elvette a Marciét ezzel szorossá tette az állást, ám Marci azonnal visszabrékelt. Ezt követően a felek már nem adták oda adogatójátékaikat ami azt is jelentette, hogy Fucsovics előnye kitartott a szett végéig. A török nem adta egykönnyen magát, Marci a harmadik meccslabdát tudta értékesíteni és nyerte a szette 6:4-re 45 perc alatt.

A négy közé jutásért az a szerb Miomir Kecmanovics (62.) lesz Fucsovics Marci ellenfele, aki 2:-0-ra nyer a francia Jo-Wilfried Tsonga (30.) ellen

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában