kosárlabda

2020.01.11. 08:18

Jöhet az igazán nagy feladat

A listavezető Cápák a csütörtöki győzelem után már a vasárnapi rangadóra készülnek.

Fotó: Pusztai Sándor

A Hübner Nyíregyháza BS a kötelezőt letudta – csütörtök délután 83–67-re megverte a Vasast –, vasárnap pedig már jöhet is a nagyobb feladat, a sokáig listavezető, immáron „csak” második Veszprém elleni idegenbeli meccs.

– Nem voltunk kellően agresszívak védekezésben, ezáltal rossz ritmusa volt a támadásnak is, nem tudtunk gyorsan indulni, pedig ez erőssége a csapatunknak – értékelte a Vasas elleni mérkőzést Siska János, a nyíregyháziak vezetőedzője.

 

– Lehet, hogy a fiúk kicsit fejben is másképp álltak a meccshez a Vasas helyezése miatt. A nagyszünetben átbeszéltük a dolgokat, elkezdtünk védekezni, onnantól nem volt kérdés. Így terveztük, hogy a Veszprém elleni meccsig fokozatosan egyre jobb formába kerüljünk. A második félidei védekezést és játékot át kell menteni vasárnapra.

A két csapat októberben Nyíregyházán találkozott egymással, a Cápák 105–87-re nyertek.

Magas színvonal várható

– A Veszprém kevesebb energiát fektet a védekezésbe, és sokkal többet a támadásba – folytatta a tréner. – Vasárnap is úgy lehet őket megfogni, ha keményen védekezünk, és pontos, türelmes támadásokat vezetünk. Ez nem lesz persze egyszerű, rutinos, jó játékosaik vannak, nem véletlenül voltak eddig listavezetők.

Sorozatban háromszor kikaptak, mi az utóbbi három meccsünket nyertük, nálunk van a mentális előny, ugyanakkor ők hazai pályán még nem kaptak ki. Biztosan A csoportos, magas színvonalú meccs lesz, nagy taktikai csatát várok.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában