tenisz

2020.01.03. 07:45

Marci megszorongatta a legendákat

Fucsovics Márton jó meccset játszott Novak Djokoviccsal és Roger Federerrel; döntőzött Szófiában.

Nem ez volt Fucsovics Márton legjobb szezonja, pedig az első negyedévben kifejezetten emlékezetes meccseket játszott. A nyíregyházi teniszező január első napjaiban a dohai torna nyolcaddöntőjében az akkori világelső Novak Djokoviccsal találkozott. Miként 2018 augusztusában, Marci ezúttal is megszorongatta a szerb klasszist.

Fucsovics az első szettben 4:4 után brékelt, majd a saját adogatójátékát hozva 6:4-re lezárta a játszmát, és a következőt is elvihette volna, ám ugyancsak 4:4-nél nem tudott élni a bréklehetőséggel. Djokovics a harmadik szettben szinte hibátlanul játszva 6:1-re nyert, ezzel továbbjutott.

Marci az Australian Openen egyesben a második körben búcsúzott, a torna különlegessége inkább az volt, hogy vegyes párosban debütált a párosspecialista Babos Tímea oldalán. A magyar kettős egy győzelem után a második meccsén kikapott.

Bulgáriai menetelés

A 27 éves teniszező legeredményesebb tornája a februári szófiai 250-es viadal volt, amin megverte Andreas Seppit, Yannick Madent, Roberto Bautista Agut ellen játék nélkül jutott túl, és legyőzte Matteo Berrettinit. A fináléban már nem bírt az orosz Danyiil Medvegyevvel, aki két szettben nyert.

Február végén Roger Federer ellen is nagy bravúr küszöbén állt Marci – a dubaji 500-as tornán tie breakre kényszerítette a svájcit és volt szettlabdája is ellene, végül egy varázslatos meccsen 7:6, 4:6-ra kapott ki a sportág legendájától.

Fucsovics eme remek hetek után feljött világranglistán karriercsúcsot jelentő 31. helyre.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában