Kelet-Magyarország–Eissmann Hungária Kupa

2020.01.08. 09:45

Színvonal, izgalom, gólparádé

Remek mérkőzéseket hozott a 15. Kelet-Magyarország–Eissmann Hungária Kupa teremfocitorna.

Fotó: Sipeki Péter

A döntő olyan izgalmas volt, amilyennek egy ilyen hagyományos és népszerű tornán lennie kell. A tavalyi ezüstérmes vezetéshez jutott, majd elhibázott egy büntetőt. A hajrában az ellenfél előbb szépített, majd közel járt az egyenlítéshez, ám a felső léc mentett. Ezzel a tavalyi ezüstérmes MA-CSA Kft. nyerte a Nyírgyulaj elleni finálét vasárnap a Continental Arénában a 15. Kelet-Magyarország–Eissmann Kupa pénzdíjas teremtornánkon.

Először nők is fociztak

Huszonnégy csapat vágott neki a tornának, összesen ötven meccset – egy bemutatót – láthattak a nézők. Vasárnap délután már több százan ültek a lelátókon, és nem csak a csapatok tagjai és hozzátartozói. Összesen háromszázhuszonkilencszer rezdültek meg a hálók, öt gól döntetlen utáni kilencespárbajban született, négy pedig a bemutatómérkőzésen.

A tornánk történetében először léptek parkettre hölgyek. A Nyíregyháza Spartacus NB II.-es csapata a DEAC élvonalbeli futsalosai ellen játszott, a debrecenieknél válogatottak és egykoron a Szpariban játszók is voltak. Ezek tükröződtek a mérkőzésen, és a vendégek biztosan nyertek.

Ahogyan a kispályás meccseken – no meg a nagypályán és a futsalban – a játékosok és a nézők közül szinte mindenki nemzetközileg is elismert játékvezetői vizsgával rendelkezett, az a játékos, aki óriási ziccert hibázott, azonnal lecsapott egy téves vagy annak vélt játékvezetői ítéletre. Sajnos a játék hevében előfordult néhány sérülés, de mindössze egy kétperces (kék lap utáni) kiállítás volt.

Jövőre ugyanitt…

Az ünnepélyes eredményhirdetésen már mindenki elfeledte a korábban történteket, a különdíjasok és a legjobb négy csapat tagjai jutalmakkal zárták a háromnapos tornát. Köszönet a résztvevőknek, a játékvezetőknek, a Dajka László irányította szervezői stábnak és persze a nézőknek. Remélhetőleg mindannyiukkal találkozunk jövőre is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában