kosárlabda

2020.01.03. 07:42

Újabb éremmel gazdagodtak

A Nyíregyháza Blue Sharks a Hepp-kupa győri fináléjában második helyet szerzett.

Fotó: MKOSZ

A Nyíregyháza Blue Sharks 2017 és 2018 után 2019-ben is kvalifikálta magát a Hepp-kupa négyes döntőjére. A Cápáknak rendre jól megy ebben a sorozatban, hiszen első nekifutásra bronz­érmet szereztek, egy évre rá másodikak lettek, a sorminta szerint az arany következett volna. Csakhogy nem volt ez olyan egyszerű.

A nyíregyháziak Bus Iván és Michael Harmon vezetésével remekül kezdték az elődöntőt, de a nagy energiával játszó Budapest Honvéd fordítani tudott, és a második félidőben végig fej fej mellett haladtak a csapatok. A záró­etapban is az említett két játékos remekelt leginkább, Siska János csapata egy végletekig kiélezett meccsen 77–72-re győzött.

Hiányzott a center

Azt azonban meg kell említeni, hogy a Cápák egyik legjobbja sérülten utazott el Győrbe. Tóth Gergely már a négyes döntőt megelőző hetekben több meccset is kihagyott, biztosnak tűnt, hogy a kétnapos tornán legfeljebb egy meccset tud vállalni.

A Honvéd elleni mérkőzés megkövetelte, hogy a kiváló center ne pihenjen, ami azt jelentette, hogy a fináléban már nem számíthatott rá a szakmai stáb. Pedig február 17-én, vasárnap a mezőny legjobb keretével rendelkező Veszprém várt Bazsó Brúnóékra.

A nyíregyháziak ismét jól kezdtek, de egy negyed után elfogyott a csapat ereje, és bár a folytatásban is becsülettel küzdött, a bakonyiak magabiztosan nyerték meg a kupát (84–67).

A Cápáknak így sem volt miért szégyenkezniük, három év alatt harmadszor jöhettek haza éremmel a négyes döntőről.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában