megyei I.

2020.02.26. 09:56

Negyvenöt éves gólszerző a tarpai csapatban

Varga Gyulának nem volt új helyzet felnőttcsapat kispadján ülni; a Tarpa tartalékosan kezdte a szezont.

Balogh Gyula (hátul) volt a tarpaiak egyik gólszerzője

Fotó: KM-ARCHÍV

A Tiszántúli Takarék megyei I. osztály múlt hétvégi, tavaszi rajtján három edző mutatkozott be az új csapata kispadján, közülük csak a Tarpa trénere, Varga Gyula debütált győzelemmel.

A mester elmondta, nem volt neki új, hogy felnőttcsapat kispadján meccsel, de természetesen így is nagyon fontos volt, a Tiszakanyár elleni ­3–0-s siker.

Negyvenöt éves gólszerző

– Nem volt új a helyzet, mert Kárpátalján több mint tíz évig voltam vezetőedző felnőttcsapatnál, annyiban más persze, hogy más ország, más bajnokság, de fél évig voltam már itt is Márton István segítője – mondta Varga Gyula.

Fontos volt, hogy nyerjünk, de elsősorban a fiúknak morálisan jelentett sokat, hogy jól kezdjük az idényt, mivel elég tartalékosan tudunk kiállni.

A Tarpa kezdőjéből többen hiányoztak, köztük például Illés Gyula és Rozman Sándor, akik más csapatban is alapemberek lennének. Az egyaránt 45 éves Ricsei Ferenc és Balogh Gyula személyében persze így is akadt az együttesben rutinos futballista, utóbbi gólt is szerzett. Ettől függetlenül talán kedvező volt, hogy a sereghajtó ellen kezdett a Tarpa.

Időben rendezték a sorokat

– Pont ettől tartottam meccs előtt, hogy a fiúk a tabellából kiindulva nem megfelelően állnak a meccshez, de rám cáfoltak – reagált a felvetésre az edző.

– Nem volt könnyű mérkőzés, a felkészülésből a rengeteg kilométer még benne van a lábakban, ami sok hibához vezetett.

Kicsit kapkodós volt az eleje, de rendeztük a sorainkat, és nagyjából azt láttam a pályán, amit szerettem volna.

A tarpaiak a következő fordulóban Újfehértóra látogatnak, és hogy mi várható a csapattól a folytatásban?

Varga Gyula reményei szerint maradhatnak a jelenlegi ötödik pozícióban, ha ennél feljebb végeznek, az már ajándék.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában