Ökölvívás

2020.02.07. 18:05

A fehéroroszé az arany Ricsié az ezüst

Pénteken már a döntőket rendezték az ötnapos Bocskai István Emlékversenyt.

A nemzetközi ökölvívótornán huszonkét nemzet több mint kétszáz bunyósa lépett szorítóba. A zárónapi finálékba három magyra jutott, a második párban hívták a kék sarokból Kovács Richárdot, az NYVSC-Big Boxing 63 kilós bajnokát. Nagy Lajos tanítványának ellenfele a huszonhárom esztendős fehérorosz Dzmitry Asanau volt, aki tavaly Európa-bajnoki címet szerzett, öt éve pedig világbajnoki bronzérmes volt. A kiegyenlített első menet után a második inkább a Ricsié volt. A szünetben Nagy Lajos arra kérte versenyzőjét, hogy menjen előre, adjon ki magából mindent. Ricsi meg is tette és bár egyik menetben sem tűnt jobban a fehérorosz, a bírák őt hozták ki győztesnek. Sajnos újfent bebizonyosodott, hogy ilyen a boksz!

Ezzel együtt el a kalappal Ricsi előtt, hiszen legyőzte a franciák korábbi világbajnokárt, és az Európa-bajnoki címvédő sem tűnt jobbnak nála, csak a pontozóknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában