az év sportolója

2020.02.01. 11:24

A fiatalok a jövőt tartják szem előtt

Sportlövők és frizbizők nyertek az utánpótlás kategóriákban.

Fotó:

A fentebb már említett Veres Andrea tehetséges sportolókkal dolgozik: az utánpótláskorúak között a lányoknál és a fiúknál egyaránt a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület versenyzője végzett az élen.

– Nagyon örülök, megtisztelő, hogy az olvasók gondoltak rám, és érdemesnek találtak erre a díjra – fogalmazott Torkos Anetta. – Sajnos, tavaly betegség miatt nem tudtam részt venni az országos bajnokságon, viszont sikerült kijutnom több nemzetközi versenyre, voltam Olaszországban és Németországban is. Legnagyobb sikeremet a diákolimpián értem el, target sprint pisztolyban második lettem, zárt irányzékú puskában pedig nyertem.

Klagenfurt a cél

– Az előző évben a diákolimpián aranyérmet nyertem, az országos bajnokságon pedig második helyen végeztem, itt is közel voltam az első helyhez, de egy fegyverhiba miatt lecsúsztam a dobogó tetejéről – ezt már Pataki János mondta. – Ebben az esztendőben az Európa-bajnokságra koncentrálunk, és más nemzetközi versenyekre is szeretnénk kijutni. A későbbiekben target sprit számban szeretnék kijutni a világbajnokságra, de távolabbi céljaim között az olimpiai részvétel is szerepel.

Az Apáczai DSE ügyes frizbisei magas szinten űzik a látványos sportágat. A III. korcsoportos csapatuk több szép eredmény mellett a diákolimpián, valamint a bécsi Vienna League nemzetközi versenyen is első lett. A díjazott csapatot Bodnár Mihály edző és Takács Orsolya, Takács Bence, Morauszki Roland és Zomborszky-Fehér Levente képviselte a díjátadón.

– A csapat nagyon jól teljesített a versenyeken, amikbe mindent beleadtunk – beszélt társai nevében is Morauszki Roland. – Misi bácsi vezetésével szeretnénk tovább fejlődni, mind taktikailag, mind fizikailag. A júniusi klagenfurti United World Games lenne az idei legnagyobb versenyünk. A csapatunkból tavaly három ember ott volt a válogatottban ezen a versenyen, most szeretnénk, hogyha az egész csapat kijutna.

BB, MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában