Mennyei megyei I.

2020.02.21. 09:40

„A játékosokról lekerülnek a jelmezek, a mackó, a sapka, a kesztyű, előkerül a szekrény mélyéről a meccslabda”

Balkányból csapatnyi játékos távozott, Tarpán változatlan kerettel folytatják.

A kemecseiek a listavezető Nyírgyulaj otthonában lépnek pályára szombaton

Fotó: Dodó Ferenc

Hosszú szünet után hétvégén ismét útjára indul a labda a Tiszántúli Takarék megyei I. osztályú bajnokságban. A téli szünetben csapataink nem tétlenkedtek, ki-ki próbálta megerősíteni keretét céljai elérése érdekében.

Legnagyobb játékosmozgás Balkányban volt, tizenegyen távoztak, de ugyanennyien érkeztek is a gárdához, a Tarpa viszont a mezőnyben egyedüliként változatlan állománnyal folytatja a pontok gyűjtögetését.

Nagyecseden elmarad a meccs

Nem csak játékosok jöttek, mentek, négy klubnál új tréner érkezett a kispadra. A nehéz helyzetben lévő Nagyecsedet az őszi szezon elejét még Fehérgyarmaton töltő Siti Ferenc próbálja meg kirángatni a gödörből, a Mátészalka elleni szombatra kiírt találkozó azonban elmarad, mert a hazai csapatból tíz játékos megbetegedett. A mérkőzést március 25-én játsszák le a felek.

Tarpán Varga Gyula vette át a szakmai irányítást Márton Istvántól, az eddig a csapat utánpótlásában dolgozó szakember hazai pályán a sereghajtó Tiszakanyár ellen debütál a kispadon.

Balkányban is új szakvezető dirigálja a munkát, Antal Istvánnak szinte új csapatot kellett összegyúrnia télen, vasárnap az Újfehértó ellen kiderül, hogy ez mennyire sikerült neki.

Tempfli Imre után ismét játékos-edzője lett a Mátészalkának, Botos Alexandru a Fehérgyarmat elleni szomszédvári rangadón bizonyíthatja rátermettségét. A forduló rangadóján a harmadik helyen telelő Mándok a tabellán őt követő Vásárosnaményt látja vendégül.

Ősszel hetet kaptak

A Nagyhalász otthonába az őszi szezonban a három újonc közül leggyengébben teljesítő Nyírmeggyes látogat, szeptemberben fordított felállásban hetet kapott Körmös Miklós gárdája. Az Ibrány a Kisvárdát fogadja, míg a listavezető Nyírgyulaj a Kemecsét látja vendégül.

 

Labdarúgás: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 16. forduló (kezdés: 14, ifi: 12), szakvezetői várakozások

Szombaton

Nyírgyulaj (1.)–Kemecse (11.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Felkészülési mérkőzéseink nem igazán sikerültek, de bízom abban, hogy mivel már pontokért küzdünk hétvégén, a teljesítményünk is feljavul, és győzelemmel alapozzuk meg a tavaszi szezonunkat.

Márton Péter, a Kemecse edzője: – Nem szeretnék közhelyeket pufogtatni, hogy így a felkészülés, úgy az új játékosok... A felkészülés felmérője a bajnoki lesz, a téli bajnok otthonában ott szeretnénk folytatni, ahol ősszel abbahagytuk. Nagyon jó ellenfél ellen, talán még nem teljesen megfelelő pályán mindent megteszünk a pontokért.

Tarpa (7.)–Tiszakanyár (16.)

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Tisztességesen felkészültünk a folytatásra, szeretnénk győztes mérkőzéssel kezdeni a tavaszi szezont.

Ember Roland, a Tiszakanyár edzője: – Nekünk nem a tabellát kell nézegetni, hanem minden meccsen maximálisan odatenni magunkat, és a bajnokság végén majd kiderül, hogy ez mire volt elég.

 

Vasárnap

Nagyhalász (2.)–Nyírmeggyes (15.)

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Nehéz tavasz elé nézünk, próbáljuk az első akadályt teljesíteni hétvégén. Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen ellenfelünk több poszton is erősített a szünetben, mindenesetre a három pontot szeretnénk begyűjteni.

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Remélem, hogy a hétvégi pofon után a fiúk tanultak a hibákból, és hétvégén mindent megtesznek a siker érdekében.

Balkány (6.)–Újfehértó (10.)

Antal István, a Balkány edzője: – Egészséges izgalommal, töretlen harci szellemmel készülünk a nyitómérkőzésre. Szeretnénk jó eredményt elérni az Újfehértó elleni első hazai fellépésen.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A felkészüléssel és az elvégzett munkával összességében elégedett vagyok, így kíváncsian várom a tavaszi első fellépésünket. A Balkány télen rendesen kicserélődött, de biztosra veszem, hogy az új játékosok nagyon motiváltak lesznek.

Ibrány (5.)–Kisvárda II. (8.)

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Egy nagyon fiatal és tudatos játékot játszó csapatot fogadunk, akik amellett, hogy sokat futnak, technikailag is nagyon képzettek. Nehéz mérkőzésre számítok, de remélem, hogy a lefújás után mi, és a szurkolóink is jó szájízzel térhetnek haza.

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Hosszú felkészülés végére értünk, nagyon várjunk a tavaszi rajtot.

Fehérgyarmat (9.)–Mátészalka (14.)

Harbula Balázs, a Fehérgyarmat edzője: – A hosszú és monoton téli felkészülés után végre tétmeccset játszunk. Mindig meghatározó, hogyan sikerül a rajt, főleg úgy, hogy szomszédvári rangadóval kezdünk. Szeretnénk győzelemmel indítani, ami jólesne a lelkemnek, a fiúknak meg a zsebüknek.

Botos Alexandru, a Mátészalka játékos-edzője: – Jól sikerült a felkészülésünk, minden csapatrészünket megerősítettük, így annak ellenére, hogy idegenbeli rangadóval kezdünk, szeretnénk győzni.

Mándok (3.)–Vásárosnamény (4.)

Mirgai László, a Mándok edzője: – A két gárda között mindössze két pont a különbség, ez is jelzi, hogy igazi rangadó elé nézünk. A mérkőzés háromesélyes, ahhoz, hogy legyen esélyünk a győzelemre, ki kell kapcsolnunk a Vásárosnamény négy kimagaslóan gyors támadóját, meg kell akadályoznunk, hogy átrohanjanak rajtunk.

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – Mindig nagy várakozás előzi meg a szezon kezdetét, ilyenkor el kell felejteni a felkészülési mérkőzéseket, mert minden más lesz. A játékosokról lekerülnek a jelmezek, a „mackó”, a sapka, a kesztyű, előkerül a szekrény mélyéről a „meccslabda”, másképp lesz felöltözve a játékvezető is, másképp lesz vonalazva a pálya, más lesz a pálya talaja, fog döcögni rajta a labda. Ezt az időszakot túl kell élni valahogy, majd ha az első fűnyírás megtörténik, akkor lehet taktikázni. Ezt várom a szezonnyitótól.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában