Mennyei megyei I.

2020.02.28. 10:13

A labda Kanyáron is gömbölyű

A listavezető Nyírgyulaj a sereghajtó Tiszaka­nyár vendége lesz.

A fekete mezes Nyírgyulaj a Tiszakanyár vendége lesz, míg a sárga mezes Kemecse az Ibrányt fogadja

Fotó: Pusztai Sándor

Szombaton öt mérkőzéssel folytatódik a Tiszántúli Takarék megyei I. osztályú bajnokság, a meteorológiai tavasz első napján, vasárnap pedig három mérkőzést rendeznek.

Bekezdett a Namény

A tabella utolsó három helyezett gárdája otthon próbál meg javítani helyzetén. Egyiküknek sem lesz azonban könnyű dolguk, a sereghajtó Tiszakanyár a listavezető Nyírgyulajt fogadja, Lukács Tibor együttese a múlt év októberi fehérgyarmati fiaskót követően hat mérkőzés óta nem talált legyőzőre, a hazai gárda a Baktalórántháza elleni siker óta hét találkozót játszott le nyeretlenül.

Szintén rossz szériát fut a tizenötödik helyen tanyázó Nyírmeggyes, az újonc gárda legutóbbi öt mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett. Körmös Miklós csapata a Balkányt fogadja, a két gárda őszi találkozóján az együttest azóta elhagyó Belényesi Miklós két találatával balkányi siker született.

A télen edzőt váltó Mátészalka szintén beragadt a tavaszi rajtnál, a szatmári gárda egy ötöst kapott Fehérgyarmaton. Szombati ellenfele, a Mándok sem lehet büszke idei első bajnoki szereplésére, hazai pályán kaptak hat gólt a Vásárosnaménytól, így a két együttes helyet cserélt a tabellán.

Madalina György alakulata a forduló rangadóján a Nagyhalászt fogadja. A hazaiaknak van miért törleszteni, hiszen az őszi találkozójukon alaposan helybenhagyták őket az akkor pályaválasztó halásziak.

Örökösföldön játszanak

Két csapat is most kezdi meg szereplését a pontvadászat második felében, a Baktalórántháza a győzelemmel rajtoló Fehérgyarmatot fogadja, míg a Nagyecsed a Kisvárda vendége lesz.

A Kemecse az Ibrányt látja vendégül, az Újfehértó pedig pályája alkalmatlansága miatt az örökösföldi sporttelep műfüves pályáján csap össze a Tarpával vasárnap 15 órától.

Labdarúgás: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 17. forduló (kezdés 14, ifi 12), szakvezetői várakozások

Szombat

Mátészalka (14.)–Mándok (4.)

Botos Alexandru, a Mátészalka játékos-edzője: – A hétvégi találkozó után mindenféleképpen javítani szeretnénk, a srácok nagyon motiváltak, és bizonyítani szeretnék, hogy a fehérgyarmati meccs csak egy baleset volt, ami egy évben egyszer fordulhat elő. Úgy gondolom, hogy két olyan csapat fog találkozni, amely mindenképpen győzni akar. Mi úgy készülünk, hogy a pontok itthon maradjanak.

Mirgai László, a Mándok edzője: – Két olyan csapat találkozik, amely az első mérkőzésen vereséggel kezdett. Nekik is, nekünk is nagyon fontos a három pont, de bízom a játékosaimban, hogy felnőnek a feladathoz, mert mindenki tudja mekkora téttel bír ez a mérkőzés.

Kemecse (11.)–Ibrány (7.)

Márton Péter, a Kemecse edzője: – Sajnos már most az elején több sérültünk van, mint Balázs Pali hajszála. Lehet nekem is be kell öltöznöm, pedig a farsang elmúlt. Kevesen vagyunk, de annál motiváltabbak. Akik eddig talán kevesebb szerephez jutottak, azok most főszereplők lehetnek, felszabadult játékot várok, teher nélkül.

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – A múlt heti játékunkból a hozzáállást és az alázatot át kell, hogy mentsük erre a mérkőzése is, illetve ha az előre való játékunk is ugyanolyan gördülékeny lesz, akkor három ponttal térhetünk haza Kemecséről.

Baktalórántháza (12.)–Fehérgyarmat (8.)

Borza László, a Baktalórántháza: – Remélem, csapatom a jobbik arcát mutatja majd hétvégén, mert hazai pályán csak a győzelem elérése lehet a cél. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat a múlt héten a Mátészalka ellen jól játszó Gyarmat ellen.

Harbula Balázs, a Fehérgyarmat edzője: – Szülinaposunk, Farkas Sanyi kiválásával elég foghíjasok leszünk a középpályán. Baktán nem könnyű nyerni, de lehetetlen nincs, csak tehetetlen.

Vásárosnamény (3.)–Nagyhalász (2.)

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – A Nagyhalász egy masszív, jó csapat, nem könnyű ellenük játszani, viszont náluk is nagyobb ellenfél lehet a pálya talaja.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – A bajnokság két leggólerősebb csapata találkozik egymással, ha a megbeszéltek alapján lépünk pályára, akkor lehet keresnivalónk. Nehéz mérkőzésre számítok, ahol bármilyen eredmény előfordulhat.

Nyírmeggyes (15.)–Balkány (9.)

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Sajnálom, hogy nem sikerült pontot szereznünk Nagyhalászban. Tudjuk, hogy a télen átalakult Balkány mindent meg fog tenni a siker érdekében. Biztos vagyok benne, hogy a csapatom nem feltartott kézzel lép majd ki a pályára.

Antal István, a Balkány edzője: – Múlt héten katasztrofális volt a helyzetkihasználásunk, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Más felállásban vesszük fel most a harcot, tudjuk, hogy a Meggyesnek ez az utolsó lehe­tőségek egyike a felzárkózásra, de mi mindenképpen nyerni szeretnénk. Nem lesz könnyű feladat, de állunk elébe!

Vasárnap

Kisvárda II. (6.)–Nagyecsed (13.)

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Szeretnénk szaporítani pontjaink számát. Ősszel döntetlenre végeztünk Nagyecseden, most jó játékkal mindhárom pontot itthon tartanánk.

Siti Ferenc, a Nagyecsed edzője: – A mérkőzés előtt sok okosat nem tudok mondani. Az egyenlet kétismeretlenes, kérdés az, hogy miként állnak fel a hazaiak, de számomra nagyobb talány, hogy mi hogyan fogunk felállni.

Tiszakanyár (16.)–Nyírgyulaj (1.)

Ember Roland, a Tiszakanyár edzője: – Mit is mondhatnék? A labda gömbölyű...

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Tisztában vagyunk a mérkőzés nehézségével, hiszen a hazaiak a kiesés ellen küzdenek. Fegyelmezett, taktikus játékra lesz szükségünk a siker érdekében.

Újfehértó (10.)–Tarpa (5.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Ősszel gólokban és izgalmakban gazdag, nagyon jó mérkőzést játszottunk a Tarpával. Most is hasonlóra számítok, mert az ellenfél egy játszó csapat, amelyet rendkívül jó labdarúgók alkotnak. Ettől függetlenül remélem, nem okozunk csalódást a kilátogató szurkolóinknak.

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Nehéz meccsre számítok. Egy gyorsan és agresszíven futballozó csapathoz látogatunk, de mindent megteszünk, hogy ponttal vagy ponttokkal térhessünk haza.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában