kick-box

2020.02.17. 10:41

Alex low-kickben is remekelt

Az októberi Európa-bajnokság dobogójáról lehet eljutni a jövő évi világjátékokra.

Fotó: Sipeki Péter

Ahhoz képest, hogy nem a tervezett versenyszámban indult, kiválóan szerepelt a Karlovac Openen Gönczi Alex. A WAKO világszövetség Európa-kupa sorozata idei nyitányának adott otthont a horvát város, Károlyváros. Gönczi Alex, a nyíregyházi Gönczi Team versenyzője full-contactban szeretett volna indulni.

Igen ám, de az ellenfele, egy egyiptomi versenyző nem érkezett meg. Alex mindenképpen szeretett volna mérkőz­ni, ezért edző édes­apjával, a kick-box hazai ikonjával, Gönczi Jánossal úgy döntöttek, hogy low-kickben – a combokat lehet rúgni – indul.

Egyhangú pontozásokkal

– Előbb egy szlovén versenyző ellen léptem szorítóba, a döntőben pedig a tavalyi világkupagyőztes ukrán srác ellen. Mindkettőjüket egyhangú pontozással sikerült legyőznöm. Ott a ringben úgy éreztem, hogy amolyan közepes teljesítményt nyújtottam, aztán videóról visszanéztem a meccseket, azok alapján már tetszett az, ahogy mozogtam. Ráadásul full-contactra készültem – értékelte szereplését Gönczi Alex.

– A következő verseny, az Európa-kupa-forduló Pozsonyban lesz, azon mindenképpen szeretnék indulni, és full-contactban – váltott a további tervekre a két évvel ezelőtti budapesti világkupán a 60 kilóban győztes Alex.

A lehetőségekhez mérten minél több versenyen szeretném megmérettetni magamat, és úgy néz ki, hogy ősszel egy olasz profi gálán is indulok K-1-ben.

Ez nem gond, mert párhuzamosan lehet indulni amatőr és profi versenyeken. Szeretnék megfelelően felkészülni az októberi, törökországi Európa-bajnokságra. Idén ez a fő verseny, és igen fontos. A kontinensbajnokságon a súlycsoportok dobogósai kvalifikálják magukat a jövő évi világjátékokra, amelynek az egyesült államokbeli Birmingham ad majd otthont. Azon nagyon szeretnék elindulni.

Alexnek két éve volt egy komoly bicepszsérülése, amire ráment jó pár hónapja. Az már szerencsére a múlté, és keményen gyakorol, heti tíz-tizenkét tréningen vesz részt. Ezek változatosak, technikai, kondicionális és küzdőedzések édesapja irányításával. Továbbra is a Nyíregyházi Egyetem hallgatója, ám a tanári szakról sportrekreációra váltott, nappaliról pedig levelezőre, hogy még több ideje legyen edzeni és versenyzeni.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában