harcművészet

2020.02.17. 10:26

Eredményes évet zártak a fehértói kempósok

Szabó Tibor Benedekék már javában készülnek az áprilisi, tunéziai világbajnokságra.

Fotó: KM-ARCHÍV

Eredményes esztendőt zártak a kempósok, és hasonló sikereket szeretnének idén is. A napokban mintegy másfél százan vettek részt a Magyar Kempo Szövetség ünnepségén, amelyen felelevenítették a tavalyi versenyeket, és szó volt az idei tervekről is.

A válogatott két bronzérme

A hagyományoknak megfelelően évet értékelt Lacza Ádám Illés elnök. Kiemelte, hogy az áprilisi, spanyolországi világbajnokságon és az októberi, portugáliai Európa-bajnokságon is bronzérmes lett a magyar válogatott.

A világversenyek mellett három magyar bajnoki fordulón, a Felcsút Kupán, a Budakeszi Kempo Kupán és az Újfehértói Kempo Kupán léptek tatamira a harcosok, a versenynaptárt pedig több hazai és külföldi megmérettetés is kiegészítette, mint az oroszországi MMA és grappling vb, a Küzdelmek Éjszakája profi K-1-gála Esztergomban vagy a Herceghalmi Utánpótlás Kupa.

Lacza Ádám Illés elmondta, hogy maximálisan elégedett a versenyzők elmúlt évi teljesítményével, különösképpen a nemzeti csapat eredményeivel.

A sportvezető hozzátette, hogy a kempo sportdiplomácia terén is erősödött, mivel a Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) négy különböző, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által is elismert sportszervezethez csatlakozott a mögöttünk hagyott háromszázhatvanöt nap során.

Az elnök fontosnak tartotta azt is megemlíteni, hogy a kempo nem csupán a versenyzőkről szól, hiszen 2019-ben is nagyon sokan vettek részt a harcművészeti edzéseken csupán hobbi jelleggel.

Az ünnepi összejövetelen szövetségi és klubszinten is elismerték a tavalyi esztendőben kiemelkedően teljesítő sportolókat, edzőket, klubvezetőket és segítőket.

Sűrű lesz a tavaszi program

Az év legeredményesebb csapata az Újfehértói Kempo HSE volt, tagjai közül az elmúlt esztendő legeredményesebb férfi versenyzője és a felnőtt bajnok Szabó Tibor Benedek volt. A junior bajnok szintén újfehértói, hiszen Kriston Csaba vehette át a díjat.

Ami az idei szezont illeti, az Esztergom-Kertváros Kupával rajtol március elején, a válogatott bő kerete azonban már az év elejétől összetartásokon vesz részt, mivel április végén rendezik a világbajnokságot.

A sportág történetében először Afrikában, a tunéziai Hammametben adnak számot tudásukról a harcművészek. Áprilisban elindul a magyar bajnokság is a Felcsút Kupával, vagyis sűrű lesz a tavaszi program.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában