NB I

2020.02.24. 07:32

Közel volt a három pont

A diósgyőrieknek kétgólos hátrányból sikerült egyenlíteniük Kisvárdán egy jó meccsen

Fotós: DODO FERENC

Az első pillanatra nagynak tűnt a baj a földre került kisvárdainál. Szerencsére csak beszorult a levegő Vianának a szombati ­meccs elején. A Kisvárda Master Good a Várkerti Stadionban a diósgyőri csapatot fogadta.

A várdaiaknál Cornel Ene és Claudiu Bumba eltiltás miatt hiányzott, így ismét a kezdőbe került Rubus Tamás, újra játszott Anton Kravcsenko, és Gosztonyi András is a kezdőben vonulhatott ki a gyepre.

Az első negyedórában a várdaiak kezdeményeztek többet, de csak eddig jutottak. Próbálkoztak becsülettel, de nem találtak rést a diósgyőri védelmen.

Ötletesen fociztak a hazaiak

A vendégek nem nagyon erőltették a támadásokat, türelmesen passzolgattak és vártak a nagy lehetőségre. Ami a félidő derekán elérkezett, ám a hazaiaknak.

Viana passzát Sztavrosz Cukalasz váltotta gólra.

A vezetés érthetően megnyugtatta Lucasékat, a vendégek pedig nem nagyon pörögtek fel, igaz, az első fél órához közeledve Iszlai remekül ugratta ki Mirko Ivanovszkit, aki húsz méterről fölévágta a labdát.

Nem sokkal később Gheorghe Grozav parádés csellel villant, centerezett, de társai lemaradtak a lasztiról. Ötletesen játszottak a hazaiak, majd a diósgyőriek is jelezni kezdték, hogy nem veszíteni jöttek, volt néhány kecsegtető akciójuk.

A szünetben egyik csapatnál sem volt váltás a folytatásra, amelyet támadóbban kezdtek a diósgyőriek, tíz perc elteltével egy gyors kontra után alakult ki veszélyes szituáció Dombó Dávid kapuja előtt, ám Márkvárt Dávid beadása nem talált csapattársat.

Korábban jobbal, majd ballal próbálkozott lövéssel Lucas. Hol a várdaiak, hol a vendégek nyomtak rövidebb-hosszabb ideig. Negyedóra elteltével frissített Bódog Tamás, Sassá váltotta Gosztonyit. Aztán Feczkó Tamás kettős cserével jelezte, hogy nem nyugszik bele az eredménybe, Molnár Gábor majdnem galibát okozott, mert beadásánál Kravcsenko könyökét érte a labda, a vendégek hiába reklamáltak büntetőt, végül Haris Tabakovics kapott sárgát.

Nagy offenzívába kezdtek a borsodiak, de a várkertiek vitézül állták a rohamokat.

Aztán robbant a bomba, Bohdan Melnyik növelte az előnyt. A hajrára beállt Tischler Patrik is, aki Vianát váltotta, a másik oldalon jött a harmadik csere.

Tischler nem sokkal később fejelhetett öt méterről, ám Branislav Danilovics bravúrra hárított, az ellentámadás végén pedig Molnár szépített. Így aztán maradt izgalom rendesen a hátralévő percekre.

Elhibázott meccslabdák

Sajnos nem sikerült kihúzni, az utolsó előtti percben Egerszegi Tamás egalizált. És még nem volt vége! Dombó megriogatta a hazai drukkereket, mert Molnárhoz dobta a labdát, akinek szerencsére nem sikerült azt beemelni a kapuba. Az utolsó minutumban ismét fejelhetett Tischler, ám ezúttal is védett Danilovics.

Jó meccs volt, ám a hazaiaknak a legfontosabb, a három pont itthon tartása nem sikerült. Pedig közel álltak hozzá. Tischler ismét parádézhatott volna, ám két fejesét is bravúrral hárította Danilovics.

Érdekesség, hogy a diósgyőri cserék közül Tabakovics két gólpasszal, Molnár és Egerszegi pedig góllal köszönte meg a bizalmat.

Egy vendégdrukker számára örökké emlékezetes marad az iksz, mert Kravcsenko kezezésénél olyan hevesen reklamált a vendég­szektorban, hogy beesett a pályára, és a hírek szerint eltört a lába.

Mesterszemmel

Bódog Tamás: – Veszítettünk két pontot, mert lezárhattuk volna a mérkőzést. Ilyen a foci, kihagytuk a meccslabdát, és ez történt utána… A DVTK erősségét jelzi, hogy mindent feláldozva jöttek előre, és megpróbálták, amit végül meg tudtak csinálni. Kézben tartottuk a mérkőzést, a 65. percig egy helyzete volt a DVTK-nak az is előrevágott labdából. Valódi helyzetet nem tudtak kialakítani. Az utolsó 25 percben a cserék után a DVTK felvállalta a rizikót, nagyon sok labda érkezett a kapunk elé. Sajnálom, hogy így alakult, de erre lehet építeni, a csapat sokkal jobban játszott mint a múlt héten. A DVTK-nak sok sikert kívánok, jó csapatuk van, az utolsó fordulóban megpróbálunk szerencsésebbnek lenni Diósgyőrben.

Feczkó Tamás: – A hazaiak az első kontraziccerükből gólt szereztek, és jobban is játszottak, mi viszont kihagytuk a kontránkat. A második félidőben nagy nyomás alá helyeztük a hazaiakat, akik hősiesen védekeztek, és ahogy átjöttek a félpályán, második kaput eltaláló lövésükből újabb gólt szereztek. Minden elismerésem a játékosaimé és a csapatomé, hiszen nem csak hittünk benne, de meg is csináltuk, a pontszerzést. Igaz a három pontért érkeztünk, de így, hogy az utolsó tíz percben felálltunk, és vert helyzetből szereztünk pontot örülök az egy pontnak, mert bravúros teljesítmény. A második félidei játékunkra lehet alapozni, hiszen végig domináltunk. Ilyenkor mutatjuk meg az erőnket, igazi nagybetűs csapat voltunk, mindegy, ki lép pályára, valaki mindig hozzá tud tenni.

ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában