mennyei

2020.02.12. 09:38

Mindkét szakvezető optimistán várja a folytatást

A téli szünetben öt játékossal erősítette meg keretét Mirgai László együttese.

Fotó: Pusztai Sándor

Két hely és öt pont választja el egymástól a tabellán a Mándokot és az Ibrányt, az előbbi a harmadik, utóbbi az ötödik helyről rajtol a jövő héten a megye egyes pontvadászatban. Mindkét gárda elszántan és komoly tervekkel vág neki a tavasznak.

Elégedett az eddigi munkával

– Január elején kezdtük meg a felkészülést, heti három edzés és két felkészülési találkozó szerepelt a programunkban, megmérkőztünk többek között a szlovák negyedosztályú Kenveccel, a Sényővel, a Kisvárdával és a Hajdúböszörménnyel, ezenkívül részt vettünk a nagypályás műfüves tornán – avatott be a programjukba Mirgai László, a Mándok mestere.

Elégedett vagyok a fiúk eddigi munkájával, és szerencsére eddig a sérülések is elkerültek bennünket.

Az öt újonnan érkező játékos (Elek Ádám, Csehil János, Szabó Milán, Ács Ádám, Toldi András) jól beilleszkedett a játékrendszerünkbe, az eddig mutatottak alapján nagy segítségünkre lesznek tavasszal céljaink elérésében. Velük kiegészülve az idény végére dobogóra várom a csapatot – fogalmazott a szakember.

Az ibrányiak címvédőként megnyerték a teremtornát, Kiss Tamás szerint jól alakult a felkészülésük, bár pár apróbb sérülés hátráltatta a munkájukat.

– Január hetedikén kezdtük a felkészülést heti három, illetve a csúcsterheléses időszakban négy edzéssel, továbbá heti két meccset tettünk a programba – mondta Kiss a Tamás, az Ibrány játékos-edzője. – A felkészülés úgy alakult eddig, ahogy elterveztem. Kisebb-nagyobb sérülések közbeszóltak, de szerencsére egyik sem volt olyan súlyos, hogy egy-két edzésnél többet kellett volna kihagynia a játékosoknak. A teremtornát sikeresen vettük, címvédőként megnyertük, ez is segítette a felkészülést.

Hazai pályán kezdenek

– A keretben nem volt sok változás, ami biztos: Varga Krisztián csatlakozott hozzánk Balkányból, illetve Farkas Marci távozott Kemecsére. A tavaszi szezonban mindenképp szeretnénk előrelépni, kiegyensúlyozottabb játékot várok a csapattól, hazai pályán sokkal jobb szereplésben bízok – tette hozzá a tréner.

Az Ibrány a Kisvárdát fogadja, míg a Mándok a Vásárosnaményt látja vendégül a jövő vasárnapi nyitányon.

BB, MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában