Ökölvívás

2020.02.27. 07:35

Tata után sheffieldi tábor, majd itthon különcirkusz

Hiába szól minden Kovács Ricsi mellett, mérkőznie kellene riválisával.

Válogatott ökölvívóink erőltettet menetben készülnek a márciusi, londoni olimpiai kvalifikációs versenyre. Az angol metropoliszban három alacsonyabb súlycsoportban az első nyolc szerez indulási jogot az olimpiára, a felsőbb két súlycsoportban csak az első négy.

Ezt követően már csak egy párizsi versenyen lehet ezt megszerezni, ám ott nem csak európaiak indulnak. Az elmúlt héten Tatán edzettek a mieink, szombaton pedig Sheffieldbe indultak, egy nemzetközi edzőtáborba.

Külföldiekkel kesztyűznek

A válogatott tagja Kovács Richárd (63 kg), az NYVSC-Big Boxing kiválósága. Shef­fieldbe nyolc férfi és öt női öklözőnk utazott, köztük az a Gálos Roland (57 kg) és Nagy Tímea (74 kg), akiknek a nevét elírtuk a Bocskai-emlékversenyről szóló beszámolónkban, amiért elnézést kérünk tőlük.

A mieink mellett osztrák, bolgár, szlovák és angol bunyósok gyakorolnak.

– A körülmények egészen jók, csak állandóan esik. Mindennap két edzés van, reggel amolyan boksziskola, technikai tréning, délután pedig az irányított kesztyűzésen van a hangsúly, szerdán s pénteken pedig edzőmérkőzés vár ránk más nemzetiségűek ellen.

Mérkőzésszerű bunyók

– Eddig is kesztyűztünk egymás ellen, de váltott ellenfelekkel. Ez a két alkalom mérkőzésszerű bunyót jelent – tudtuk meg kedden este a vacsorázni induló Ricsitől.

Idehaza e napon tartott elnökségi ülést a szövetség. Ezen olyan döntést hoztak, amely finoman szólva is furcsa.

Ugyanis elsőként úgy szólt a fáma, hogy az országos bajnok indulhat Londonban, aztán úgy, hogy riválisok esetén az, aki a Bocskain előrébb végez. Aztán mégsem ez a szövetségi verdikt.

– A döntés alapján március harmadikán bunyóznia kell Ricsinek és Fodor Milánnak azért, hogy ki utazhat Londonba – kezdte érdeklődésünkre Nagy Lajos, az NYVSC-­Big Boxing vezetőedzője, Ricsi mestere, aki ott volt a tatai táborozáson, és elégedett volt tanítványa munkájával.

– Ezt nem tartom korrektnek, a közelmúlt eredményei Ricsit igazolták. Nemzetközi tornát nyert Lengyelországban, ő lett a magyar bajnok, a Bocskain pedig ezüstérmet szerzett.

Nem fognak pontozni

– Csak ismételni tudjuk magunkat, sajnos úgy néz ki, hogy túlságosan nagy volt a Vasas-lobbi az elnökségi ülésen. Most nagyon dilemmázunk, mert semmi értelme nincs egy ilyen különmérkőzésnek, amelyen egyébként a tervek szerint pontozás sem lesz, csak különcirkusz. Csak megnézik a meccset, és döntenek – jegyezte meg joggal bosszúsan Nagy Lajos.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában