röplabda

2020.02.11. 07:42

Tizenkét év után újra hazai döntő

A nyíregyháziak az utóbbi szezonokat megelőzően a kétezres években értek el szép eredményeket.

Fotós: TumbaszHedi

Egyre közelebb kerülünk az év egyik legfontosabb nyíregyházi sport­eseményéhez, a női röplabda Magyar Kupa-döntőhöz. Hétfő délelőtt a Continental Aréna első emeletén Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője és Sitku Ernő, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót, közben a küzdőtéren a csapat javában edzett, nem sokkal később pedig Hollósy László vezetőedző és Veres Péter csapatmenedzser Budapest felé vette az irányt a Magyar Röplabda Szövetség sajtótájékoztatójára.

Szóval a készülődés nagy, ami nem is csoda: Nyíregyháza 2008 után először rendezhet kupadöntőt, a Fatum pedig sorozatban harmadszor diadalmaskodhat.

Ismerős párosítás

– A kétezer-nyolcas, nyíregyházi döntőben szintén a Vasas volt az ellenfél, akkor a csapatok összpontszáma szinte hajszálra ugyanannyi lett, végletekig kiélezett mérkőzésen kaptunk ki három kettőre – emlékezett vissza Kőhalmi Richárd.

– Nyári Sándor volt a szakkommentátor, azt mondta, ha lehet, két aranyérmet osztott volna ki a csapatoknak. Sok víz lefolyt már azóta a Dunán, több helyszínen rendeztek kupadöntőt, most ismét házigazdája lehetünk a finálénak.

A közösségi médiában jelentek meg olyan vélemények, miszerint igazságtalan, hogy hazai pályán játszhatunk. Tisztázzuk, hogy elnökségi döntés született, nem is kellett lobbizni a rendezésért. A Vasas és az Újpest is felajánlotta a rendezést, de azok a csarnokok erre nem megfelelőek.

Szurkolás pirosban

Fontos tudni, hogy a mérkőzést az MRSZ rendezi, így a Fatum-Nyíregyháza hazai meccseire váltott bérletek ezúttal nem érvényesek. Jegyeket elővételben még kedden lehet vásárolni a csarnok 150-es irodájában, a meccs napján pedig a pénztárnál.

– Kérjük a szurkolókat, hogy minél többen jöjjenek ki a mérkőzésekre, mutassuk meg, hogy Nyíregyházán szeretik a sportot és várják, hogy ilyen rangos eseményeket rendezzenek itt – tette hozzá Sitku Ernő.

A sportvezetők továbbá

arra kérik a szurkolókat, hogy pirosban érkezzenek a döntőre.

Csütörtökön 17 órakor az Újpest–Jászberény bronzmeccsel kezdődik a program, majd 19.30-kor jön a Fatum-Nyíregyháza–Vasas finálé. Az M4 Sport televízió mindkét mérkőzést élőben közvetíti.

MK


 

Röplabda: női Magyar Kupa

A nyíregyházi csapat döntős szereplései

2000. 05. 07., Nyíregyháza Szakszig-NRK Nyíregyháza–Eger3:0

2001. 04. 19., Budapest Szakszig-NRK Nyíregyháza–Eger3:0

2002. 04. 20., Budapest Szabolcsút-NRK Nyíregyháza–BSE3:0

2003. 03. 28., Budapest NRK Nyíregyháza–Jászberény3:0

2004. 04. 04., Miskolc Titász-NRK Nyíregyháza–BSE3:1

2005. 05. 17., Salgótarján Vasas–NRK Nyíregyháza3:2

2006. 04. 20., Salgótarján Vasas–NRK Nyíregyháza3:2

2007. 04. 20., Gödöllő Betonút-NRK Nyíregyháza–Vasas3:0

2008. 03. 14., Nyíregyháza Vasas–Betonút-NRK Nyíregyháza3:2

2009. 03. 07., Gödöllő Vasas–Betonút-NRK Nyíregyháza3:2

2018. 03. 18., Érd Fatum-Nyíregyháza–Békéscsaba3:2

2019. 02. 17., Érd Fatum-Nyíregyháza–Békéscsaba3:0

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában