Nyíregyháza

2020.03.22. 15:30

A klubok is a túlélésükért küzdenek

„Most az a legfontosabb, hogy mindenki átvészelje, de az életben maradást nemcsak arra értem, hogy a csapatok működjenek, hanem fizikálisan életben maradjanak mint emberek.”

Forrás: Pusztai Sándor

Fotó:

Drasztikus lépésre szánta el magát a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. és a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft., március 31-ei hatállyal közös megegyezéssel szerződést bontott játékosaival és edzőivel, az utánpótlásban dolgozó szakemberekkel pedig április 15-ei hatállyal.

A döntés hátteréről kérdeztük Kőhalmi Richárdot, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetőjét és Sitku Ernőt, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetőjét.

Most foglalnak állást

– Számolnunk kell azzal, hogy ez a helyzet nemcsak egy-két hétig fog tartani, hanem hosszabb időszak. Nem vagyok pesszimista ember, de én még a következő bajnokságok elindulását is bizonytalannak látom. Egy olyan szegmensben dolgozunk, ami fontos, de jelen pillanatban nem a legfontosabb.

– Nem szeretnénk sem a Sportcentrumot, sem az Élsport Kft.-t bedönteni azzal, hogy teljesítés nélkül fizetünk ki dolgokat. Ez sajnos egy ilyen helyzet, nem esik jól nekünk se, hogy hetven embernek kellett felbontanunk a szerződését a Sportcentrumnál. Ez érintette három labdás versenysportunk, a kézilabda, a röplabda és a kosárlabda játékosait és edzőit is.

A kosárlabdások már lezárták a bajnokságot, a röplabdásoknál és a kézilabdásoknál még nem született döntés, de azt gondolom, ha egy hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság elmarad, akkor ezekben a sportágakban sem várható más döntés

– mondta Kőhalmi Richárd.

– Lehet úgy is fogalmazni, hogy szerződésbontás, én inkább úgy fogalmaznék, hogy április 15-éig mindenkinek változatlan körülmények között biztosítva van a fizetése. A sportági szakszövetségek most foglalnak állást, hogy milyen összegek lehetnek elszámolhatóak a tao szabályzata szerint. Ha valaki kíváncsi, akkor ezt nézze meg, és utána mondjon bármilyen véleményt az intézkedésekről, mert nagyon kemény szempontoknak kell megfelelni.

– Minden edzőnek szükséges a maximális hozzáállása ahhoz, hogy életben tudjunk maradni. Most az a legfontosabb, hogy mindenki átvészelje, de az életben maradást nemcsak arra értem, hogy a csapatok működjenek, hanem fizikálisan életben maradjanak mint emberek. Közös szerepvállalás kell ahhoz, hogy átvészeljük ezt az időszakot, és arra is készülnünk kell, hogy ha helyreáll a rend, akkor azonnal el tudjunk kezdeni normál edzéseket tartani.

Bizonytalanságban vannak

– Egyelőre eddig tudjuk biztosítani a fizetéseket, és meglátjuk, hogy utána hogyan tudjuk tovább. Az a célunk, hogy mindenkit biztonságban tudjunk, idevéve a Nyíregyházi Sportcentrumot és az Élsport Kft.-t is.

Bizonytalanságban vagyunk, ezt csak úgy tudjuk kezelni, ha mindannyian türelmesek vagyunk, és figyelünk egymásra. Mi pedig figyelni fogunk arra, hogy az embereink is biztonságban legyenek, és fenn tudják tartani magukat ebben az időszakban

– fogalmazott Sitku Ernő.

BB, MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában