Kisvárda Master Good

2020.03.10. 15:11

A koronavírus miatt nem hagyhatják el Kisvárdát a futballisták

A vírus gyors terjedése miatt több bajnokságban óvintézkedéseket vezettek be, az NB I.-ben egyedülállóként a Kisvárda tett ilyen lépéseket – számolt be a csakfoci.hu.

Világszerte egyre több labdarúgócsapatnál vezetnek be óvintézkedéseket a koronavírus-járvány miatt a játékosok egészségének védelmében. A Kisvárda játékosai elővigyázatosságból – meg nem határozott ideig – nem mehetnek sehová, az intézkedésekről Révész Attila sportigazgató tájékoztatta a portált.

– Soknemzetiségű együttes vagyunk, kötelező lett nálunk, hogy a távolabbi utazásokat engedélyeztetni kell, nem lehet csakúgy elmenni. A labdarúgók megértették a helyzetet. Több olyan játékosunk van, aki nem naprakész a koronavírussal kapcsolatban, az érintettekkel leültünk, tisztáztuk a dolgokat.

Tudjuk jól, Romániában is megjelent a vírus, van romániai és ukrán futballistánk, nem szeretnénk, hogy olyan területre utazzanak, ahol fertőzés van és ezáltal behozzák a vírust Kisvárdára

– fogalmazott Révész Attila, aki elárulta, a múlt héten megtartott vezetői ülésen, ahol Bódog Tamás is jelen volt, a döntésüket rendeletbe foglalták.

Több ezer eurós büntetés

– A kormány által felállított Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs ajánlásait figyelembe véve az orvosi stábunk olyan óvintézkedéseket hozott, hogy a kézfogásokat mellőzzük, valamint az ellenfél csapatainak üdvözlésekor is elhagyjuk ezt. A klubon belül a munkatársak fertőtlenítik a csapatbuszt, a cserepadot. A székházban mindenhol van fertőtlenítő, a bejárat mellé is elhelyeztünk fertőtlenítő hatású szappanokat, hogy a játékosok mellett a személyzet tagjai is megtegyék a szükséges lépéseket.

Nem szeretnénk pánikot kelteni, mert bár nem tartunk a fertőzéstől, de mindenesetre ezt kötelességünk volt meglépni!

A szombati mérkőzés előtt a Kisvárda felvette a kapcsolatot a DVSC vezetőségével, hogy az őket fogadó szállodában is tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket.

– Ha ne adj' Isten valaki megszegi a rendeletet, több ezer eurós büntetésre számíthat, de jogi lépések is elképzelhetők az esetleges szabályszegővel szemben – tette hozzá Révész Attila.

Forrás: csakfoci.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában