Nyíregyháza Tigers

2020.03.11. 10:16

Amerikai útmutatás Budapesten

A Nyíregyháza Tigers amerikai futballistái az egykori és jelenlegi NFL-játékosok által tartott edzésen jártak.

A Tigers játékosát, Panykó Patrikot a Pittsburgh Steelers futója, Roosevelt Nix instruálja

Fotó: Origo

Az AFWB, magyarul Amerikai Futball Határok Nélkül nevű szervezet célja, hogy népszerűsítse a sportágat a világban, ennek keretein belül a közelmúltban 19 jelenlegi és egykori NFL-játékos látogatott el Budapestre.

A kiváló sportolók közönségtalálkozón vettek részt, kézilabdáztak a Ferencváros csapatával, és ami a lényeg, edzést tartottak az amerikai futballt űző magyar játékosoknak, a programban pedig részt vettek a Nyíregyháza Tigers sportolói is.

Posztspecifikus gyakorlatok

– Mindegyik magyar csapatnak lehetősége volt valamelyikre edzésre beregisztrálni a játékosokat – beszélt a rendezvényről Mihalik György, a Tigers elnöke.

Az amerikaiak egy edzést tartottak a Puskás Arénában és hármat a Panoráma Sportközpontban.

– Mi a fiúkkal már a helyszínválasztás előtt a szombat délutánt jelöltük meg, nagy szerencsénk volt, hogy éppen azt tartották a Puskásban. Pozíciónként három játékost lehetett regisztrálni, ahol nem volt egy adott pozícióból annyi ember nevezve, oda egy másikból jöhetett játékos. Így sokaknak lehetősége lett volna, mi tizenketten voltunk, és másnap volt egy másik játékosunk.

Az edzésen részt vett közel száz sportoló közös bemelegítés után hét állomáson végezte a feladatokat, majd külön pozíciónként edzettek a játékosok, a gyakorlatokat az adott pozícióban igen járatos amerikaiak vezették.

Budapestre látogatott többek között a 2017-ben az év támadójátékosának választott Todd Gurley, a New England Patriotsszal Super Bowlt nyerő Barkevious Mingo, az idén döntőt játszó Daniel Brunskill, továbbá sokaknak ismerős lehet DeAngelo Williams, Jordan Cameron, Austin Hooper, Kenny Moore II vagy Alex Mack neve is.

Közvetlenek, barátságosak

– A rutinosabb játékosoknak apróságokat tudtak mutatni, sok kis hasznos dolgot el lehetett lesni.

Mindenkinek nagy élmény volt, hiszen a szeretett sportágunk legjobbjaival nem találkozik mindennap az ember.

– Ez nekünk sikerült, mert neves játékosok is eljöttek. Közvetlenek, barátságosak voltak, szívesen beszélgettek, a végén közös képeket is lehetett készíteni, autogramokat osztottak – zárta szavait Mihalik György.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában