Járvány

2020.03.24. 17:30

Az egyetlen észszerű döntés született a nyíregyházi olimpikon szerint

Helebrandt Máté a házi karanténból kommentálta az olimpia elhalasztását.

Forrás: KM-archív

Ez benne volt a levegőben. Sorra halasztották el az olimpiai kvalifikációs versenyeket így nagyon sok sportoló bizonytalanságban volt. Ennek vége, hiszen immáron biztos: elhalasztották a tokiói ötkarikás játékokat, amelyet eredetileg 2020. július 24. és augusztus 9. között rendeztek volna.

- A NOB álláspontja a fokozódó nyomás ellenére sokáig az volt, hogy nem kell elhamarkodottan dönteni, májusban is elég lehet határozni az esetleges módosításról, és a japán szervezők is rendszeresen úgy foglaltak állást, hogy tartják magukat az eredeti időponthoz. Kedden a Reuters brit hírügynökség azt jelezte, hogy napokon belül eldől az olimpia sorsa. Az események felgyorsulásában vélhetően komoly szerepet játszott, hogy az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottsága (USOPC) is jelezte: a halasztást tartja a legjobb megoldásnak. Az Egyesült Államok nemcsak messze a legsikeresebb nemzet a modern olimpiák történetében, de a NOB bevételeinek több mint felét is biztosítja a televíziós jogdíjak és szponzorok révén – írta a az MTI.

A megyénkbeli sportolók közül Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglója már a harmadik olimpiájára készült.

Úgy vélem az egyetlen észszerű döntés született a jelenlegi járványügyi helyzetben, hiszen nagy volt a bizonytalanság

– mondta érdeklődésünkre Máté, aki egyébként saját elhatározásából házi karanténban van.

– Számomra az lett volna a legrosszabb forgatókönyv, ha az összes kvalifikációs versenyt törlik, az olimpiát viszont megtartják az eredeti időpontban. Ezzel persze nem csak én voltam így, hanem nagyon sok sportoló a világban. Bízom benne, hogy mihamarabb véget ér ez a világjárvány, meghatározzák az új kvalifikációs rendszert és a sportolók nyugodtan készülhetnek a következő esztendőre – így Pokrovenszki József tanítványa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában