birkózás

2020.03.11. 10:28

Három aranyérmet is nyertek

Két balkányi birkózó dobogóra állhatott a hétvégi egri versenyen.

Tíz érmet nyertek Egerben a Nyírsport SE versenyzői

A kötöttfogású birkózók diák I.-es korosztálya és a szabadfogásúak diák II.-es korosztálya vasárnap mérhette össze erejét az országos döntőbe jutásért Egerben. Az északkeleti régió ifjú reménységei között ott voltak a balkányi Cellspan Balkány SE és a Nyírsport SE versenyzői is.

Csapatban negyedikek lettek

A versenyt gyermekgála előzte meg, ahol a Nyírsport SE három birkózója, Kiss Korvin gyermek I. kategóriában 32 kg-ban és Kiss Lantos Ovis 26 kg-ban egyaránt harmadik lett, míg Oláh Bálint a 46 kg-osok között az ezüstérmet szerezte meg. A diák II. korcsoportban Pécsi Kevin 63 kg-ban ezüstérmet, Vágner Patrik pedig 46 kg-ban aranyérmet küzdött ki magának.

Az első versenyes Nagyházi Alex, illetve Horváth Gergő az ötödik helyig küzdötte fel magát. A diák I.-ben Kiss Krisztián és Rudolf Erik 32 kg-ban, míg Németh Keve 63 kg-ban nem tudott a dobogó közelébe férkőzni. Ám a 26 kg-osok között Kovács Bars és 63 kg-ban Kolonics Ferenc is bronzérmet szerzett.

Ebben a korcsoportban indult a három balkányi fiatal is, Hebó Kristóf 27 kg-ban és Pongó Kevin 38 kg-ban is a dobogó harmadik fokára állhatott, míg a harmadik balkányi Bihari Attila 27 kg-ban az ötödik helyen végzett.

A sort három „nyírsportos” zárta, három aranyéremmel: Jeles Antal 58 kg-ban, Csabai Marcell 69 kg-ban és Bacskai Norbert 76 kg-ban sem talált legyőzőre. A Nyírsport SE végül négy arany-, két ezüst-, valamint négy bronzérmével csapatban a negyedik helyen végzett.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában