női labdarúgás

2020.03.25. 16:01

Kiemelt képzési centrum a Szpari

A Magyar Labdarúgó-szövetség elismeri a nyíregyházi klub női szakágát.

Jó úton jár a Nyíregyháza Spartacus a női labdarúgók nevelésében, és ezt a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) is elismeri.

Az MLSZ hét évvel ezelőtt kiemelten fejlesztendő ágazattá emelte a női szakágat, ennek során a válogatott csapatok, az élvonal klubjai, valamint a férfi labdarúgással való szoros kapcsolat kerültek fókuszba – írja a Nyíregyháza Spartacus honlapja.

A fejlesztés második szakaszában – a korábbi célok megtartása mellett – a szövetség elsősorban a tömegesítésre, a minőségi utánpótlás-nevelésre szeretne fókuszálni. Limitált számú, kiemelt nőilabdarúgó-képzési centrumokat hoztak létre, amelyek működtetésére többszörös képzési költséget biztosítanak.

Sok lány kezdte el a labdarúgást

A Kiemelt Képzési Központ státusz elnyerésére a Nyíregyháza Spartacus FC is benyújtotta pályázatát, melyet ebben az évben is pozitívan bírált el a szövetség, így a Szpari fejlesztési központ maradt.

Nagy öröm, hogy a szövetségnél úgy ítélték meg: megfelelő szakmai munka folyik a klubnál

– mondta Sánta Tibor szak­ágvezető.

– Az elmúlt években sok lány kezdte el nálunk a labdarúgást, a legkisebb korosztálytól kezdve működik utánpótlásgárdánk, többen válogatottkeret-tagok vagy régiós válogatottak. A felnőttegyüttesben is sok saját nevelésű fiatal kap lehetőséget, a fejlődést pedig a szövetségnél is értékelték.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában