Mennyei megyei

2020.03.28. 09:19

Megye egybe vágyik a csengeri gólzsák

A Nagyecsed elleni mesterhármasára a legbüszkébb.

Dávid Róbert kislányával, Kingával a zápszonyi pályán

Fotó: Dávid Valéria

A megyei II. osztály Kelet-Magyarország csoportjának góllövőlistáját toronymagasan, harminchat találattal a Csenger csatára, Dávid Róbert vezeti. A harmincéves játékos ebben az idényben került a határ menti város csapatához, azzal a nem titkolt szándékkal igazolta őt a szakvezetés, hogy vele megerősödve megnyerje a bajnokságot, és ismét megye egyes csapata legyen a városnak.

Dávid Róbert kislányával, Kingával a zápszonyi pályán
Fotó: Dávid Valéria

Teremben is megállja a helyét

Ősszel négy alkalommal nem volt eredményes, a Hodász, a Terem és a Nábrád kapujába viszont ötször is betalált. Tavasszal még ezt is sikerült túlszárnyalnia, a Nyírcsaholy elleni mérkőzésen a 7–1-es sikerből hat találattal vette ki a részét.

– Még soha nem sikerült egy meccsen ennyiszer betalálnom, pláne nem egymás után. Azon a meccsen minden összejött, szinte minden kipattanó elém érkezett, nekem „csak” be kellett rúgnom. De nem is az a lényeg, hogy én hány gólt rúgok, hanem a csapat győzelme, szeretnénk megnyerni a bajnokságot, hogy újra megye egyes csapata legyen Csengernek – mondta Dávid Róbert. – A legbüszkébb azonban a Nagyecsed elleni Magyar Kupa-mérkőzésen elért mesterhármasomra vagyok – fűzte még hozzá.

Róbert nemcsak a gyepen termeli ipari mennyiségben a gólokat, a teremben is otthonosan mozog. Az NB II.-es csengeri futsalcsapat színeiben huszonegy találat fűződik a nevéhez.

– A futsalt két éve Szilágyi Sándor hívására kezdtem el az NB II.-es Csenger Futsal színeiben, első meccsemen, a Kincsem Lovaspark ellen kétszer is sikerült betalálnom. Mindig nagypályás játékos voltam, de nagyon megtetszett a labdarúgásnak ez a formája is, így párhuzamosan űzöm mind a kettőt – fogalmazott a csatár.

A Hodász elleni mérkőzés után hazautazott szülőfalujába, a kárpátaljai Zápszonyba.

– Ez egy kis falu, mindenki tudomásul vette a helyzetet, szép csendesen teszi mindenki a dolgát, legtöbben a kertben töltik az idejüket. Én kondizok, futok, próbálom magamat formában tartani.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában