Nyíregyházi SN

2020.03.28. 08:28

Nehéz szívvel, de tudomásul vették

A folytatás nehéz lesz, de nem csak nekik, a többi sportágnak is.

A piros mezes nyíregyházi csapat a Balmazújváros ellen talán utoljára lépett pályára ilyen összeállításban

Fotó: Sipeki Péter

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. és a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. március 31-ei hatállyal közös megegyezéssel szerződést bontott játékosaival és edzőivel. Ez a döntés érintette a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft.-nél a három labdás versenysport, a kézilabda, a röplabda és a kosárlabda játékosait és edzőit is.

Bízik az esélyegyenlőségben

A váratlanul kialakult helyzetről Varga Zsoltot, a Nyíregyházi SN NB I./B-s csapatának szakmai igazgatóját kérdeztük.

– Néhány hónappal ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna egy olyan helyzet, amelyben most vagyunk. A járvány alapvetően megváltoztatta az emberek életét, és utolérte a gazdaságot és a sportot is, ennek ellenére váratlanul ért bennünket ez a döntés. Ha ezt a fenntartó szemszögéből nézem, akkor megértem őket, hiszen ebben a bizonytalanságban valóban nem látszik a csapat finanszírozásának lehetősége. Felvetődik azonban a kérdés, hogy mi van akkor, ha folytatódik a bajnokság, ugyanis a Magyar Kézilabda Szövetség a kosarasokkal ellentétben még nem zárta le a bajnokságot, így egy esetleges folytatás esetén nem lenne csapatunk. Sok játékosnak ez az egyetlen bevételi forrása, ezért az ő megélhetésük, egzisztenciájuk veszélybe került. Bízom a sportágak közötti esélyegyenlőségben, remélem, hogy a kosárlabda és a röplabda mellett a kézilabda azonos elbírálás alá esik, ha ez nem így történik, az a felnőttszakosztály végét is jelentheti. Az biztos, hogy a folytatás nehéz lesz, nemcsak nekünk, hanem a többi sportágnak is. A taó bevezetésével a kormány nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy kiszélesítsük a sportágak alapjait, ezzel megerősítve a versenysportot is – valami ehhez hasonló remek ötlet kellene most is. Nekünk pedig helyi szinten a lehetőségeinkhez képest mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a kézilabda fennmaradjon – fogalmazott Varga Zsolt.

Nagyon sajnálja

– Nem szerencsés dolog szélnek ereszteni egy csapatot a bajnokság alatt, még akkor is, ha jelenleg fel van függesztve. Ezt a döntést azonban tudomásul kell vennünk, az élet megy tovább, vannak most ennél fontosabb dolgok is. Nagyon sajnálom, hogy így történt, ám az érdekes kérdés lesz, hogy ha a szövetség a folytatás mellett dönt, kit tudok majd pályára küldeni – tette hozzá Kaplonyi Zoltán, a Nyíregyházi SN edzője.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában