lövészet

2020.03.25. 08:32

Otthoni légfegyveremelés

Sportlövőink remek formában versenyeztek, most ők is csak otthon tréningezhetnek.

Fotó: nyple

Eredményes időszakon vannak túl a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület versenyzői. A közelmúltban a légfegyveres országos bajnokságon vettek részt, ahol szép eredményeket értek el.

A légpisztoly ifjúsági fiúcsapat (Plavecz Levente, Gavola Bence, Tugya Zsombor összeállításban) a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A mix versenyszámban Lénárt Eszter és Nizsalóczki Soma párosa az elődöntőben a negyedik helyen jutott tovább, végül a 6. helyet szerezte meg a bajnokságban a junior versenyzők között úgy, hogy az ifjú Lénárt Eszter még csak serdülő korcsoportos.

Verseny versenyt követett, a nemrég elindult új hunter field target szakágban is szép eredményeket értek el a nyíregyháziak, hiszen Lehel Fanni, testvére, Dániel és édesapjuk, Lehel Sándor is megnyerte a Magyar Kupa első fordulóját, míg Váradi Tibor a harmadik helyen zárt.

Elhalasztott versenyek

– Sajnos, mint minden más sportegyesület, mi is arra kényszerültünk, hogy bezárjuk a lőtér kapuit – mondta a jelenlegi helyzetről érdeklődésünkre Veres Andrea, a Nyíregyházi PLE elnöke és edzője. – Elsődleges és kiemelt fontosságú számunkra, hogy a sportolóink egészségesek legyenek, ezt ­természetesen nem kockáztathattuk meg. A lőtér fertőtlenítésen esett át, amíg szükséges, zárva tartjuk kapuinkat.

– Több versenyt elhalasztottak, illetve már tudunk olyan versenyről is, amelyet az idén nem rendeznek meg – folytatta Veres Andrea. – Ilyen az ifjúsági Európa-bajnokság, a tavalyin aranyat nyertünk a magyar csapattal.

Elmaradnak válogatott-edzőtáborok – az egyiknek a héten Nyíregyháza adott volna otthont –, világkupaversenyek, az olimpiai reménységek versenye is, amely szomorú számunkra, hiszen a csúcsformában lévő versenyzőink komoly sikereket érhettek volna el ezeken.

Egyelőre a Nyíregyházára tervezett versenyeket elhalasztottuk, reméljük, az októberi országos bajnokságot már gond nélkül meg fogjuk tudni tartani.

Lelkesek a gyerekek

– Több új szakágunk is elindult ebben a hónapban, amelyeket sajnos szintén fel kellett függesztenünk. Ebben az időszakban sem ülünk tétlenül, megpróbálunk stratégiákat és terveket kidolgozni a jövőre nézve, valamint a gyerekek számára folyamatosan új edzésterveket és oktatóanyagokat dolgozunk ki. Szerencsére a gyerekek nagyon lelkesek, így otthoni feladatokat végeznek.

A héten mindenki megkapta a saját edzéstervét, amely javarészt fizikai edzéseket, egyensúlyfejlesztő feladatokat, állóképesség-fejlesztő feladatokat tartalmaz. Sok versenyzőnknek saját felszerelése van, így otthon megoldható a légfegyverek emelése, száraz sütés gyakorlása vagy éppen az izometriás tréningek.

Létrehoztunk egy online csoportot, ahova mindennap minden versenyző feltölti az edzésnaplóját, és fényképeket, videókat küldünk egymásnak, hogy motiváljunk ezzel mindenkit. A legfontosabb, hogy a jelenlegi helyzetből kihozzuk a maximumot, a felkészülési tervben ne álljunk meg, és mindenki veszélyek nélkül, egészségesen átvészelje a jelenlegi helyzetet – így Veres Andrea.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában