Mennyei megyei I.

2020.03.06. 08:50

„Reméljük, még egyszer nem fogunk olyan rosszul játszani, mint legutóbb”

Három megye egyes csapat sem hazai pályán lesz otthon.

A piros mezes Újfehértó a Nyírgyulaj vendége lesz, míg a fekete dresszes Tarpa a Nyírmeggyest fogadja

Fotó: Sipeki Péter

Az időjárás alaposan átírta a Tiszántúli Takarék megyei I. osztályú bajnokság hétvégi programját. A hét eleji tartós esőzés miatt több pálya is alkalmatlan a mérkőzések megrendezésére, ezért több csapatunk is albérletben fogadja aktuális ellenfelét.

Tarpán két meccset rendeznek

Szombaton eredetileg négy mérkőzés szerepelt a programban, a fent említett ok miatt azonban a Nagyecsed–Kemecse találkozót a hét utolsó napján rendezik a nyírbátori műfüves pályán. A szatmári gárda első tavaszi mérkőzését elhalasztották a sorozatos megbetegedések miatt, múlt héten viszont sima vereséget szenvedtek a Kisvárda vendégeként. Szintén nem hazai pályán lesz otthon a Mándok, Kisvárdán fogadja a Mátészalkát, Mirgai László gárdája tavasszal elég gólképesnek bizonyult eddig elöl és hátul is egyaránt, a nyitófordulóban kaptak egy hatost a Naménytól, legutóbb pedig ötöt szórtak a Szalkának. Tarpán szombaton két mérkőzést is megtekinthetnek a kilátogatók, tizenkét órakor a Vásárosnamény a Mátészalkával csap össze, a naményi csapat előbb kiütötte a Mándokot, múlt héten viszont rangadót veszített a Nagyhalász ellen.

A déli mérkőzést követően a Tarpa azt a Nyírmeggyest fogadja, amely legutóbb fordulatos mérkőzésen tartotta otthon a bajnoki pontokat a Balkány ellen. Remekül, négy veretlen meccsel fejezte be az őszt az Újfehértó, Piskóti Zsolt alakulata tavasszal két győzelemmel folytatta jó sorozatát. Szombaton a Tiszakanyár ellen botló és ezzel az első helyről lecsúszó Nyírgyulaj otthonában lépnek pályára.

Az elmúlt fordulóban élre ugró Nagyhalász a két vereséggel rajtoló Balkány vendégre lesz. Két, azonos pontszámmal rendelkező és tavasszal még nem hibázó gárda találkozik Fehérgyarmaton, a hazaiak a Szalka és a Bakta ellen gyűjtötték be a pontokat, míg vasárnapi vendégük, a Kisvárda az Ibrányt és a Nagyecsedet gyűrte le. Az ibrányiaknak ebben a szezonban nem nagyon megy hazai pályán, utoljára múlt szeptemberben örvendeztették meg publikumukat, azóta négyszer is kikaptak, Kiss Tamásék nagyon fogadkoznak, hogy a sereghajtó Tiszakanyár ellen megtörik a sorozatot.

Labdarúgás: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 18. forduló (kezdés: 14, ifi: 12), szakvezetői várakozások

Szombat

Vásárosnamény (4.)–Mátészalka (14.)

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – Szombaton biztosan jobb körülmények között fogunk tudni játszani, mint az elmúlt héten. Remélem, hogy ez az eredményen is meg fog látszani.

Botos Alexandru, a Mátészalka játékos-edzője: – Tudom, hogy a csapat sokkal többre képes annál, mint amit az elmúlt két mérkőzésen mutatott. Remélem, hogy ezt minél hamarabb meg is mutatják.

Tarpa (9.)–Nyírmeggyes (15.)

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Az előző forduló bebizonyította, hogy a tabellán elfoglalt helyezésnek nem mindig van jelentősége. Ezért egy nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, de mindenképpen győznünk kell. Nem hibázhatunk újra.

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – A csapatok nem győzni mennek Tarpára, de mi mindent meg fogunk tenni a siker érdekében, mert minden pontra égetően szükségünk van.

Nyírgyulaj (2.)–Újfehértó (8.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Az előző hétvégén nagyot betliztünk, ezért ezen a meccsen nincs más lehetőségünk, csak a győzelem.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A bajnokság egyik legerősebb csapatához látogatunk, ahol igazából nincs sok veszítenivalónk, felszabadultan játszhatunk. Természetesen azért szeretnénk megnehezíteni a hazaiak dolgát, de ehhez mindenkitől a maximumra lesz szükség.

Vasárnap

Ibrány (6.)–Tiszakanyár (16.)

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Végre hazai környezetben is szeretnénk meccset nyerni.

Ember Roland, a Tiszakanyár edzője: – A hét közben tesszük a dolgunkat, hétvégén pedig szeretnénk gyarapítani pontjaink számát.

Fehérgyarmat (7.)–Kisvárda II. (5.)

Harbula Balázs, a Fehérgyarmat edzője: – Szerintem sokkal erősebb a Kisvárda II., mint tavaly volt. Támogatom, hogy ők alanyi jogon egy osztállyal feljebb játszanak. Nekünk most kivételesen három eltiltottunk van, és ki tudja, hány sérült lesz vasárnapra. Mindenesetre, ha nyerünk, énekelni fogok egy szép számot az öltözőben a fiúknak. Muki bá, Isten nyugosztaljon!

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Nehéz mérkőzésre számítunk. Mi viszont elindultunk egy jó úton, amelyen szeretnénk továbbhaladni.

Mándok (3.)–Baktalórántháza (12.)

Mirgai László, a Mándok edzője: – A múlt heti mérkőzésünkön egész jól működött a támadójátékunk, viszont a védekezéssel problémáink akadtak. Ez utóbbin változtatnunk kell, ha azt akarjuk, hogy a hátrom pontot itthon tartsuk.

Borza László, a Baktalórántháza: – Reméljük, még egyszer nem fogunk olyan rosszul játszani, mint legutóbb. Ha ez így lesz, akkor sikeresen is szerepelhetünk.

Balkány (10.)–Nagyhalász (1.)

Antal István, a Balkány edzője: – Ha kijavítjuk azokat a hibákat, amiket általában elkövetünk a mérkőzéseken, akkor lesz keresnivalónk a nagyon rutinos és összeszokott Nagyhalász ellen. Bár nem tudom, milyen lesz a pálya talaja, de a vasárnapi mérkőzés vizsgafeladat is lesz csapatom számára.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – A múlt heti bravúros győzelmünk csak akkor fog sokat érni, ha a Balkány ellen is pontokat tudunk szerezni. Sajnos lesznek hiányzóim, ezért nehéz mérkőzésre számítok.

Nagyecsed (13.)–Kemecse (11.)

Siti Ferenc, a Nagyecsed edzője: – Most debütálunk hazai pályán? Egyetlen célunk lehet, a győzelem. Sok függ attól, hogy milyen lesz a pálya minősége, és ki alkalmazkodik jobban hozzá.

Márton Péter, a Kemecse edzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok a télen megerősített Nagyecseddel szemben, ráadásul új kapitányuk nyilván hajtani fogja őket, ami minket illet, az elmúlt két meccsünk eredménye nem feltétlenül tükrözi híven a valóságot. Éppen ezért a mérkőzést eldöntő szituációkat magunk felé kell billenteni, mert csak akkor lehetünk sikeresek.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában