Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

2020.03.12. 15:36

Vészhelyzetben másodlagos a szórakozás

A koronavírus-járvány már hazánk sportéletét is jelentősen befolyásolja.

Fotós: kapilali

Fotós: kapilali

A profi sport a szurkolókért van, de nem minden esetben. Az egészség a szórakozásnál is fontosabb, erre látunk példát az utóbbi napokban szerte a világban és immáron hazánkban is.

A szerda délelőtti kormány­ülés után Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tartott sajtótájékoztatót, amelyen többek között azt is ismertette, hogy a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket, így a sportrendezvényeket is megtiltják.

Zárt kapus mérkőzések

Ennek eredményeként zárt kapus lesz például a szombati Nyíregyháza Spartacus–Győr, a Hübner Nyíregyháza BS–Budafok és a vasárnapi Fatum-Nyíregyháza–Jászberény bajnoki mérkőzés. A Kisvárda női kézilabdacsapata jövő héten a romániai Zilahon játszana edzőmeccset, de ez is elmaradhat. A Magyar Diáksport Szövetség április 15-éig felfüggesztette a versenyeit.

Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője lapunknak elmondta, a Sportcentrum sportolóinak és dolgozóinak figyelmét már napokkal ezelőtt felhívták az óvatosságra, a Continental Arénában pedig naponta többször fertőtlenítik a kilincseket.

Tilos a kézfogás

Ahogy korábbi cikkünkben már megírtuk, a Kisvárda labdarúgócsapatánál múlt héten vezettek be óvintézkedéseket.

A játékosok egyéni utazásait Révész Attila sportigazgatónak kell engedélyeznie, és klubon belül tilos a kézfogás. Aki megszegi a szabályokat, súlyos pénzbüntetésre számíthat.

– A hírek hozzánk is eljutottak a múlt héten, tudtuk, hogy Debrecenben már volt fertőzés, és arra reagáltunk, mert azon a hétvégén két utánpótláscsapatunk a Debrecennel játszott, és a felnőttegyüttesünk odautazott – mondta Révész Attila.

– Szerettük volna megakadályozni, hogy a külföldi játékosaink hazautazzanak a meccsek után (ez a román és ukrán légiósokat érinti – a szerk.), továbbá figyelembe vettük, hogy az akadémián és a nagy csapatnál is vannak ukránok, márpedig oda is rengeteg olasz vendégmunkás jár haza nap mint nap. Ezek a tényezők sarkalltak minket a döntésre a játékosaink és az itt élők védelmében.

Nincs pánik, mindenki jól érzi magát, és sokkal tudatosabban él.

– A játékosok megértették, hogy ez az egész a családjukra is hatással lehet. Úgy gondolom, hogy a későbbiekben több csapatnál is hasonló intézkedéseket fognak bevezetni – tette hozzá a sportigazgató.

Lehetetlen lenne felsorolni, hogy a napokban mennyi sporteseményt halasztanak el, vagy tettek zárt kapussá világszerte, sokan azt is találgatják, hogy a nyári labdarúgó Európa-bajnokság, valamint az olimpia megrendezését veszélyezteti-e a vírus. Itt tartunk most, és csak bízni lehet abban, hogy minél hamarabb visszatér az élet a rendes kerékvágásba

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában