Teke

2020.04.11. 15:15

A hollandiai kiruccanást házi karantén követte

A két hét alatt ki sem ­mozdultak a házból, még az ételt is rendelték.

A Nyíregyházi TK élvonalbeli csapata nyolc bajnoki vereséget követően március 7-én nagy csatában legyőzte a Kazincbarcika gárdáját. A sikernek azonban nem volt részese a csapat oszlopos tagja, Hacker Dezső.

– Azon a hétvégén a feleségemmel Hollandiában jártunk turistaúton, bejártuk az országot, voltunk Amszterdamban, Eindhovenben, és az Északi-tenger partjára is eljutottunk. Akkor a koronavírus-járvány még alig volt jelen Magyarországon. Amikor hazaérkeztünk, a cégem bekérte a beszállókártyánkat, majd megkérdezték, hogy tudok-e otthonról dolgozni két hétig – elevenítette fel a történteket a Nyíregyházi TK játékosa.

– Mivel egy távközlési cégnél dolgozom, és az általunk fejlesztett széles sávú optika egyik beruházó menedzsere vagyok, ezt meg tudtam oldani. Ez a feleségemnek sem jelentett problémát, mert ő a debreceni Kodály Filharmonikusok rendezvényszervezője. A gyerekekkel kapcsolatban érdekesen alakult a helyzet. A 10 éves Gergelyt szerdán elvitte édesapám az iskolába, de azt mondták, ha a szülők karanténban vannak, akkor ő sem járhat, így rögtön haza is küldték, a hatéves Botond még óvodás, de akkor nekik pont szünet volt. Aztán a digitális távoktatás bevezetésével ez a problémánk is megoldódott. Ez alatt a két hét alatt ki sem mozdultunk, az ételt is rendeltük, szerencsére mindannyian tünetmentesek vagyunk – mondta Hacker Dezső.

BB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!