megyei I.

2020.04.28. 09:30

A nagy akarásnak néha kiállítás a vége

A Kemecse sokszor fejezte be emberhátrányban mérkőzéseit.

A sárga mezes Kemecse meccsein villant legtöbbször a piros, míg a fekete mezes Nyírgyulaj találkozóin egy embert állítottak ki

Fotó: KM-archív

A közelmúltban már írtunk arról, hogy a Tiszántúli Takarék megyei I. osztályú bajnokság százötven mérkőzésén negyvenkilenc alkalommal villant a piros lap, és arról is, hogy a legtöbbet a Tarpa–Vásárosnamény találkozón osztottak ki a játékvezetők.

A statisztikát böngészve akadtunk még egy érdekes adatra, a legtöbb kiállítás a Kemecse mérkőzésein született, összesen tizenhárom, míg a legkevesebb, mindössze egy a Nyírgyulaj bajnokijain.

Az újonc Kemecse nyolcszor fejezte be emberhátrányban aktuális találkozóit, de két alkalommal ellenfelei is hiányos felállásban fejezték be a kilencven percet.

Valóban sok piros lapot kaptunk, ennek ellenére nem tartom sportszerűtlen csapatnak magunkat

– szögezte le Márton Péter, a Kemecse edzője.

– Mindig is határozottságot kérek játékosaimtól, de durvaságra sosem biztatom őket. Kiállításaink zöme valóban jogos volt, de volt pár alkalom, amikor túlzónak éreztem a játékvezetői szigort. Újoncok vagyunk, ezért azt gondolom, hogy a rutintalanságunk, néha a túlzott bizonyítási vágy, a nagy akarat csapott át felelőtlen szabálytalanságokba.

– Ezek a kiállítások rányomták a bélyeget szereplésünkre, eddigi eredményeinkre, hiszen nagyjából minden második találkozónkat emberhátrányban fejeztünk be, ráadásul a piros lapos játékosra a következő fordulóban nem számíthattam, ezért folyamatosan variálnom kellett az összeállítással. Meggyőződésem, hogy ez a gárda többre képes, mint amit eddig mutatott – fogalmazott a kemecseiek trénere.

A legsportszerűbb csapat

A Nyírgyulaj mérkőzéseit mindössze egyetlen kiállítás kísérte, múlt szeptemberben Balkányban állítottak ki egy hazai játékost a mérkőzés hajrájában.

Ez számomra nem meglepő, mi megpróbáljuk játszani a futballt, sokat birtokoljuk a labdát, és esetleges labdavesztést követően szabályos eszközökkel igyekszünk visszaszerezni.

– Nálunk ez már évek óta tendencia, az előző bajnokságban is mi kaptuk a legkevesebb sárga lapot, a legkevesebb kiállítást, és mi nyertük el a legsportszerűbb csapat díját – mondta Lukács Tibor, a Nyírgyulaj mestere.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában