foci

2020.04.04. 10:31

A sokk után megtalálták a helyüket

A Nyírbátori FC legtöbb játékosa alapember lett az új csapatában.

Fotó: KM-archív

Egyik sportszervezetnek sem könnyű ezekben a hónapokban, a nyírbátori futballnak viszont már az előző szezonja is nagyon nehéz volt. Mint ismert, a Nyírbátori FC egyre súlyosabb pénzügyi gondokkal küzdött, ám a keret majdnem teljes egésze így is végigküzdötte az idényt, aminek végén aztán megszűnt az egyesület.

A legtöbben már nyáron új csapatot kerestek és találtak is maguknak. Lássuk, ki hol folytatta!

Szilágyi Krisztián vezetőedző egészen más fába vágta a fejszéjét, ugyanis a Nyíregyháza Spartacus női csapatának edzője lett. A Szpari tizenkét forduló után az ötödik helyen áll.

Harmadosztály vagy megye egy

A játékosok nagy része az új klubjában is alapembernek számít, van, aki az NB III.-ban maradt meghatározó játékos, más a Szabolcs megyei I. osztályban a csapata erőssége. A bátori csapatból hárman Tállyán futballoznak, Tóth Márk a Tiszaújvárost választotta, Pálinkás Gergő Jászberényben kirobbanthatatlan a kezdőből és kilenc góljával a csapata legeredményesebb játékosa, míg a tavalyi gólgyáros Katona György Füzesgyarmaton kevesebbet játszik, de háromszor így is betalált.

Boros Dávid Sényőre igazolt, ahol a csapata minden bajnokiján pályára lépett, többnyire kezdőként játszott, neki is nagy szerepe van abban, hogy a klubja ilyen jól szerepel. A 21 éves Mácsik Dominik az NB II.-es Vácnál kezdte a szezont, három meccsen kapott lehetőséget csereként, majd a tavaszt már a harmadosztályú Dabas színeiben indította, Terdik Zsolt pedig a Tiszaújvárosból igazolt vissza a megyénkbe a Nyírgyulajhoz.

Vasas Gergő a Mándok kezdőkapusa, de Müller Zsolt, Bagi Ákos és Scheibli Máté is sokat játszott a szezon eddigi részében a megye egyben.

Nyírbátorban nem szűnt meg a futball, az újonnan alakult Nyírbátori LSE-nek viszont a megyei harmadosztályban kellett elindulnia. Tóth Szilveszter és a 19 éves Danó Máté itt futballozik, utóbbi a Nyírség csoportot vezető együttes második legeredményesebb játékosa 15 góllal.

MK

 

Labdarúgás

A megszűnt Nyírbátori FC utolsó kerete (a csapat, amelyikben folytatták a pályafutásukat)

Boros Dávid (Sényő), Fenyőfalvi Csaba, Szegedi Bence, Sárosi Máté (mindhárman Tállya), Vasas Gergő, Vámos Márk (mindketten Mándok), Katona György (Füzesgyarmat), Tóth Márk (Tiszaújváros), Pálinkás Gergő (Jászberény), Mácsik Dominik (Vác, Dabas), Terdik Zsolt (Tiszaújváros, Nyírgyulaj), Bagi Ákos (Nyírgyulaj), Scheibli Máté (Nyírgyulaj, Nyírmeggyes), Kócs Ádám (Nyírgyulaj, Nyírbéltek), Benkő Balázs (Kemecse), Müller Zsolt (Balkány, Nagyecsed), Urbán Botond (Gödöllő), Kovács Erik (Rakamaz), Molnár László (Cigánd), Danó Máté, Tóth Szilveszter (mindketten Nyírbátori LSE)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában